Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Με 8 ...αντικαταστάσεις βουλευτών, πέρασε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ


Με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. 
Η τροπολογία ψηφίσθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ και των βουλευτών Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσαν «παρών». Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 95 βουλευτές και υπέρ ψήφισαν 51, κατά 38 και 6 παρών. Να σημειωθεί πως >>>
 




η συγκυβέρνηση προχώρησε σε 8 αντικαταστάσεις βουλευτών.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. αντικατέστησε τους: Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη (ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα) και Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη).
 
Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Θόδωρο Σολδάτο.

Σημειώνεται πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς ζήτησε να διεξαχθεί άλλη ημέρα η ψηφοφορία, καθώς οι βουλευτές του κόμματός του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: