Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Χαλκιδική. Αναβολή στη δίκη για τις διεκδικήσεις Βαρδινογιάννη

Αναβολή για τις 18 Φεβρουαρίου πήρε η δίκη για την υπόθεση των διεκδικήσεων του Βαρδινογιάννη και της Μονής Σίμωνος Πέτρα 53.800 στρεμάτων στην περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική μετά από αίτημα της Μονής και του ίδιου του Δημοσίου. Από νωρίς το πρωί κάτοικοι από τον Άγιο Νικόλαο και την υπόλοιπη Σιθωνία βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για την έκβαση της υπόθεσης, αφού από το 1973 μέχρι σήμερα και μετά από >>>




πολλούς αγώνες δεν επιλύθηκε το ζήτημα.

"Πλέον, 40 χρόνια μετά, έχουμε κουραστεί από την υπόθεση. Υπάρχει αβεβαιότητα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ έχουν γίνει αγωγές από τον Βαρδινογιάννη σε ιδιοκτήτες" 
δήλωσε ο Σωτ. Ληστής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σιθωνίας σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι ήταν ανέκαθεν υπερ της πολιτικής λύσης. 
"Κάθε φορά βουλευτές, μας διαβεβαίωναν ότι θα έβρισκαν λύση και μόλις γίνονταν κυβέρνηση το ξεχνούσαν γιατί εξυπηρετούσαν συμφέροντα του ομίλου Βαρδινογιάννη είπε".

Ο Πρόεδρος  της Κοινότητας Αγ. Νικολάου, Παρδάλης Γιώργος δήλωσε: 
"Ήμασταν σίγουροι για την έκβαση της δίκης, δηλαδή την αναβολή της. Η κοροϊδία έχει φτάσει στο ζενίθ. Ας αποφασίσουν να λύσουν το πρόβλημα νομοθετικά. Εμείς από την πλευρά μας όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και στις 18/2 θα είμαστε πάλι εδώ.'

Σε δήλωση της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη είπε: "Αποδειχθήκαμε γι ακόμα μια φορά Κασσάνδρες. Το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί στα δικαστήρια. Εδώ και 40 χρόνια η περιόχη βρίσκεται σε πλήρη ομηρία. Απαιτείται λύση πολιτική την οποία δεν δίνουν γιατί εξυπηρετούν σκοπιμότητες".

Περισσότερα για την υπόθεση στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Μπακιρτζή εδω 


Δεν υπάρχουν σχόλια: