Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλιο για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Σχόλιο του Γιώργου Παραλή, γραμματέα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κασσάνδρας 
ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κασσάνδρα για την εκδήλωση της ΝΔ το Σάββατο. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται το Σάββατο στο ξενοδοχείο Άθως, όπου και θα μιλήσει ενόψει των τεσσαρακοστών γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας. Καμία αίσθηση δεν προκαλεί στους Κασσανδρινούς η παρουσία του. Καμία συγκίνηση δεν προκαλεί σε ανθρώπους που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία. Διότι, >>>
 



τι σχέση μπορεί να έχει το Κεντροδεξιό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το ακροδεξιό των Σαμαρά και Μπαλτάκου, πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και κυβερνητικού καθοδηγητή της ΧΑ;

Ο κ. Σαμαράς, προσερχόμενος στην κομματική εκδήλωση θα διέλθει από το οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας, το κακοφτιαγμένο και κακοσυντηρημένο, όπου κάθε χρόνο συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους, και δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. 
Με τους σημερινούς ρυθμούς ο καινούργιος δρόμος (μέχρι την Κασσάνδρεια) θα ολοκληρωθεί περίπου μαζί με το ταλαίπωρο Μετρό της Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Σαμαράς θα διασχίσει χωριά που οι νέοι και οι νέες (όσοι δεν έχουν μεταναστεύσει) πίνουν καφέ στις καφετέριες, όντες άνεργοι μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, και δεν έχει προβληματιστεί ποτέ για αυτό. 

Ο κ. Σαμαράς θα προσπεράσει επαγγελματίες του τουρισμού που χρόνο με το χρόνο τα βγάζουν δυσκολότερα πέρα, και δεν το έχει σκεφτεί πως συμβαίνει. 
Θα συναντήσει όμορφες περιοχές και παραλίες μα θα τον πληροφορήσουν πως πολλές από αυτές είναι στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. 
Θα αναφωνήσει: «Τι χαρά! Τι ωραία να τσιμεντοποιηθεί και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο της Κασσάνδρας!» 
Θα τον εξυπηρετήσουν όπου περιφερθεί εργαζόμενοι που είτε αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, είτε αμείβονται με μεγάλη καθυστέρηση ή εργάζονται ανασφάλιστοι δίχως δικαιώματα. 
Έχει κάνει τόσα για αυτό!

Η Κασσάνδρα επελέγη γιατί εδώ πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 
Είναι σωστό πως πρέπει να γίνει και το τελευταίο της στην κυβέρνηση. 
Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει πάρα πολλά για αυτό. 
Μένει να κάνει κάτι ακόμα, τελευταίο: να προκηρύξει εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: