Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία: Περιοδεία στη Χαλκιδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗΣ στη συνέχεια "Οριστική αθώωση των τριών αγωνιστών"
Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Ιερισσό το Σάββατο 27/9, κλιμάκιο της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό, καθώς και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής, περιόδευσε σε χωριά της Χαλκιδικής και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργούς πολίτες και αγωνιστές της περιοχής. >>>





Στον Άγιο Νικόλαο υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής Αγώνα, για το σοβαρότατο ζήτημα των διεκδικήσεων Βαρδινογιάννη και μοναστηριών, δημόσιας έκτασης 53.000 στρεμμάτων της Σιθωνίας, στην οποία ζουν, καλλιεργούν και δραστηριοποιούνται οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και εκατοντάδες χρόνια. 
Επί 41 χρόνια η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια –η επόμενη εκδίκαση είναι στις 18 Φεβρουαρίου – και πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι να δοθεί επιτέλους πολιτική λύση στο θέμα για να σωθεί ο τόπος τους
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία έχει τοποθετηθεί ήδη με ανακοίνωση της στο πλευρό των κατοίκων και δεσμεύεται να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο έτσι ώστε και αυτό να πάρει θέση. Επίσης στη συζήτηση αναδείχτηκαν μια σειρά ζητήματα της περιοχής, από το επικίνδυνο οδικό δίκτυο μέχρι περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Στη Μεγάλη Παναγία στη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, μέλη του τοπικού συμβουλίου και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, κυριάρχησε η συζήτηση για την καταστροφή που έχει ξεκινήσει και προχωράει ήδη στις Σκουριές, για την πορεία και τους στόχους του κινήματος καθώς και για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται από πλευράς οικονομικών, προσωπικού και υποδομών η Μ. Παναγία. 
Όλα αυτά σαν αποτελέσματα της πολιτικής που τα δίνει όλα στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, εις βάρος των συμφερόντων και των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Τέλος στην Ιερισσό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αριστοτέλη, με κυρίαρχο θέμα αυτό της εξόρυξης χρυσού και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο περιφέρειας, με τη συμβολή και της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά. 
Επίσης συζητήθηκαν το θέμα του ερωτηματολόγιου Φούχτελ προς τους δήμους, η έλλειψη προσωπικού στο δήμο και η επικράτηση επισφαλών εργασιακών σχέσεων (δίμηνα κλπ), η διαχείριση των σκουπιδιών με τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προς όφελος συγκεκριμένων μεγαλοεργολάβων και γενικότερα οι συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων, του Καλλικράτη και της ΕΕ που μετατρέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι του κεφαλαίου και των δανειστών.
Συμπερασματικά, σε κάθε χωριό και κάθε πόλη , στη Χαλκιδική και σε ολόκληρη τη χώρα, ο λαός υποφέρει από τη λιτότητα και την ανεργία, από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τη λεηλασία της φύσης, από τους φόρους και την διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, από την κρατική καταστολή και την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 
Η εκλογική αναμονή δίνει το περιθώριο να υλοποιείται και μάλιστα με ταχείς ρυθμού η αντιλαϊκή πολιτική, δημιουργεί καταστροφικά τετελεσμένα και στέλνει τον κόσμο στο σπίτι του. 
Ο παρατεταμένος, πολύμορφος, ανυποχώρητος και αποφασιστικός αγώνας του λαού για την ανατροπή του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί πια μονόδρομο για την επιβίωση, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. 
Απέναντι σε λογικές ανάθεσης, αναμονής και υποταγής η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά συνεχίζει να δίνει τη μάχη, τόσο μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο ως φωνή των κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών, όσο –κυρίως- έξω από αυτό , μέσα στο μαζικό κίνημα, μέχρι τη νίκη.
===============================================
"Οριστική αθώωση των τριών αγωνιστών"

Η περιφερειακή κίνηση «Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» και η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους οι οποίοι δικάζονται εκ νέου την Πέμπτη 2 Οκτώβρη για τη συμμετοχή τους στην περσινή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του >>>
εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης, Φούχτελ

Η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις αγωνιστές μετά από «ταυτοποίηση» μέσω οπτικοακουστικού υλικού αλλά και ξεπέρασε κάθε όριο, συλλαμβάνοντας τον συνδικαλιστή δάσκαλο Θανάση Αγαπητό μέσα στο σχολείο του, αμέσως μετά τη γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
Στη δίκη που ακολούθησε, είχαν αθωωθεί πανηγυρικά και οι τρεις με το αιτιολογικό ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη αλλά στη συνέχεια, μετά από τις συστάσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και μεγάλων ΜΜΕ, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Όσο κι αν η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! 
Η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει να παλεύει ενάντια στο νέο εργασιακό μεσαίωνα και στο νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που εξαφανίζει τις κοινωνικές δομές στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όλων μας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης αψήφισαν τη βιομηχανία των διώξεων και εξέλεξαν το Θ. Αγαπητό περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας στις τελευταίες εκλογές. 

Ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα δεν είναι παράνομος, είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει! 
Είναι πρόκληση να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένουεργαζόμενοι ενώ κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπουργοί της κυβέρνησης που διαλύει τη δημόσια παιδεία και υγεία. 
Είναι πρόκληση να ποινικοποιείται η διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ, ο οποίος πλέον έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα ως «υπερυπουργός» και ελέγχει την εφαρμογή του «Καλλικράτη», των απολύσεων και όλων των αντικοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Είναι πρόκληση η τόσο μεγάλη επαγρύπνηση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών ενάντια στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος την ίδια στιγμή που ήταν τόσο αργές όταν έπρεπε να κινηθούν ενάντια στους άρχοντες της διαφθοράς τύπου Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη ή ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Η περιφερειακή κίνηση «Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» και η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καλούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 2 Οκτώβρη στις 11πμ για να ζητήσουμε την οριστική αθώωση των τριών αγωνιστών.

περιφερειακή κίνηση 
«Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: