Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σοκάρει (;;;) η "εξαφάνιση" του JoDi Graphics !* (video)

προβοκατορας
"Εξαφανίστηκε" -εδώ και δυο μέρες- από το διαδίκτυο, το πολιτικό και σατιρικό -με γραφιστική απεικόνιση- site jodigraphics.net. 
 Δεν είναι γνωστό σε 'μας αυτή τη στιγμή, αν αυτό έγινε από τον διαχειριστή του -για οποιονδήποτε λόγο- ή αν πρόκειται για ...μπλοκάρισμα, μετά από κάποια "άνωθεν εντολή" ή και "απειλή". Αυτό που είναι πάντως ηλίου φαεινότερο είναι ότι η διακοπή σχετίζεται, με τη ...σατιρική του ανάρτηση -που ήταν η τελευταία ή προτελευταία, πριν "πέσει"- σχετικά με την ιστορία Μαρινάκη - Χατζηνικολάου (η ανάρτηση εδω).  Η ...οργίλη αντίδραση του εκδότη-ιδιοκτήτη του Real Group, στη χθεσινή του πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή, που μίλησε -χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα- για μηνύσεις, >>>




 δικαστήρια, αλλά και για ...βλάκες, μαλάκες,  κλπ -κάτι που δεν το συνηθίζει-, συνηγορεί σ' αυτό.

Για την ιστορία "Μαρινάκη - Χατζηνικολάου", ξέρω ότι και όσοι την παρακολούθησαν στο διαδίκτυο, όπου -σημειώνω- ότι η "προβολή της" ήταν ...δυσανάλογα πενιχρή -σε σχέση με τα πρόσωπα που εμπλέκονται- ενώ παράλληλα βέβαια, δεν αναφέρθηκε καθόλου στα τηλεοπτικά κανάλια.

Επιγραμματικά, όπως την αναφέρουν αυτοί που την πρωτοπαρουσίασαν:
[...] παραμονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου εκτελούσε τις εντολές του προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη για να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις [...] εμπλέκεται το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά σε συναλλαγές με θέσεις για να επιστρέψει στη ΝΔ [...] οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον Χατζηνικολάου και τον Μαρινάκη, αφορούν το πως θα "πείσει" και πως θα "προειδοποιήσει" ο δημοσιογράφος την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να σταματήσει να ζητάει πολλά από τον Αντώνη Σαμαρά και να προσχωρήσει στη ΝΔ. [...]

Η "αποκάλυψη" έγινε από τον γνωστό ...Στέφανο Χίο και όσο κι αν δεν τον εκτιμάει κάποιος, ή τον θεωρεί "γραφικό" (η προσωπική μου γνώμη γι' αυτόν, δεν απέχει πολύ από τα παραπάνω), δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι:
Όλες οι συνομιλίες, που παρουσιάζει απομαγνητοφωνημένες σε έγγραφα, βρίσκονται, μέσα από ΝΟΜΙΜΕΣ απομαγνητοφωνήσεις που έκανε η ΕΥΠ, στο ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ της δικογραφίας των στημένων παιχνιδιών που χειρίζεται ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας...(!!!)

Σταματώ εδώ για την υπόθεση αυτή 
και επανέρχομαι στην "εξαφάνιση" του  jodigraphics.net, για να σημειώσω ότι:
Εντύπωση προκαλεί, το γαμώτο είναι δηλαδή, ότι για όποιο λόγο κι αν έγινε αυτή, κάποιοι, στα "κοινωνικά μέσα δικτύωσης", κάνουν ...χαρούλες και βγάζουν χολή και απωθημένα (πολιτικά και άλλα)
Είναι τα ίδια βόδια, που πάντοτε πίστευαν και πιστεύουν ότι "αυτά συμβαίνουν μόνο στους άλλους" -και όχι μόνο στο ίντερνετ, αλλά και στη ζωή-. 
Είναι τα ίδια βόδια, που εξακολουθούν να διαδικτυώνονται, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι ένα απλό "κλικ" κάποιου "μεγάλου", μπορεί να τους πετάξει έξω και να τους εξαφανίσει (για κάποια -οποιαδήποτε- άποψή τους) και να τους βλάψει ιντερνετικά ΚΑΙ όχι μόνο... 

Τα γράφω αυτά,  
Πρώτον με την ευχή το καλό site να επανέλθει και να συνεχίσει ελεύθερα την έκφρασή του και τη δημιουργική παρουσία του.
Δεύτερο, όχι για να πω με άλλα λόγια, τα τετριμμένα "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες" κι άλλα τέτοια, αλλά γιατί θέλω να επαναφέρω -έστω και λίγο- κάτι το οποίο περίπου το έχουμε ξεχάσει:
Ότι πέρα από πολλές άλλες ελευθερίες και κατακτήσεις που μας έχουν αφαιρέσει και έχουν διαλυθεί, η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο, είναι πάντα κάτι που βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί είναι πάντα, μια πηγή ανησυχία και φόβου για το σύστημα και τους πάσης φύσης "ισχυρούς".
Και η περίπτωση του jodigraphics.net θα πρέπει -το λιγότερο- να μας αφυπνίσει.  

* κατά το ..."Σοκάρει το σημερινό εξώφυλλο της Real deal !"

 Γραφήματα αντίστασης... ο JoDi Graphics στην ελεύθερη ΕΡΤ3


Ο jo di όπως είναι η ηλεκτρονική του υπογραφή, βρέθηκε στα στούντιο της ΕΡΤ στις 26 Αυγούστου 2014 και μίλησε για τις δημιουργίες του, τις αφορμές αλλά και για την αδικία που επικρατεί στην χώρα. 
Έναν ξεχωριστό τρόπο για να αντισταθεί έχει βρει εδώ και μερικά χρόνια ένας Έλληνας του εξωτερικού. Τα γραφήματά του, έχουν γίνει διάσημα στο διαδίκτυο παρότι κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να τα προβάλει.
Από ένα δωμάτιο κάπου στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, σκιαγραφεί την αθλιότητα της σημερινής Ελλάδας και βγάζει την γλώσσα του στην εξουσία.
Ανάμεσα στα θέματα που αναλύει είναι η διαφθορά, το έλλειμμα δημοκρατίας, η φτώχια, οι αυτοκτονίας, οι επικείμενες κατασχέσεις σπιτιών και όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «κάθε τι που θα έπρεπε να ξεσηκώσει αυτόν τον λαό για άλλη μια φορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: