Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κατερίνα Ιγγλέζη: "Κανιβαλισμός δίχως τέλος, σε Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής"

Σήμερα,  31-12 -2014 και ενώ όλοι ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου , μέσα σε γιορτινό κλίμα, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τις κάποιες θετικές σκέψεις και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, διάλεξε η διοίκηση του Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής να ανακοινώσει σε 78 εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους την οριστική απόλυση τους. Πρόκειται για άτομα κυρίως  άνω των 50 ετών, μάλιστα  σε κάποιες περιπτώσεις ζευγάρια, πράγμα που σημαίνει την >>> 
 
 
 
απόλυτη εγκατάλειψη    αυτών των οικογενειών στα δεινά της ανεργίας.
Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, η Τεχνική Ολυμπιακή- Πόρτο Καρράς του κ. Στέγκου, απολύει άλλα 10 άτομα εκ΄ των εργαζομένων του Καζίνο από τα οποία οι πέντε είναι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων.
 
Σύμφωνα δε με μαρτυρίες, οι διοίκηση του Πόρτο Καρράς έχει προχωρήσει σε εκβιασμούς εργαζομένων,απειλώντας με απόλυση όποιον δεν διαγραφεί από μέλος του σωματείου «Κέλυφος» μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
 
Ο εργασιακός μεσαίωνας, η αυθαιρεσία της διοίκησης  και η άνευ προηγουμένου καταπάτηση κάθε δικαιώματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων δε σταματάει όμως εδώ.
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, 6 εποχικοί υπάλληλοι του Πόρτο Καρράς εξαναγκάστηκαν στο να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας, όπου καταπατώνται βασικά δικαιώματα και  κατακτήσεις πολλών χρόνων,  χωρίς να τους δοθεί όμως αντίγραφο της σύμβασης για να μπορέσουν ίσως να κινήσουν κάποιες νομικές διαδικασίες εναντίον της εργοδοσίας.
 
Είναι η δεύτερη χρόνια, μετά τις απολύσεις 80 ατόμων το 2012,  όπου η διοίκηση του Πόρτο Καρράς επιλέγει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να ανακοινώσει απολύσεις εργαζομένων. 
Αδιαφορώντας πλήρως για τα συναισθήματα των ανθρώπων αυτών που αντιμετωπίζονται στυγνά ως απρόσωποι αριθμοί.  Αδιαφορώντας για τις οικογένειες που αφήνονται στην απόλυτη  ανασφάλεια. 
Χλευάζοντας και καταπατώντας τα δικαιώματα που με κόπους και αίμα κερδήθηκαν μέσα στο χρόνο.
 
Η βουλευτής Χαλκιδικής  του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της  στους απολυμένους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους , δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των εργασιακών του δικαιωμάτων.
 
Η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ,
Κατερίνα Ιγγλέζη

Δεν υπάρχουν σχόλια: