Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τα ερωτήματα που δεν έκανε ο Πρετεντέρης (video)

του Κώστα Εφήμερου
Παρακολουθήσαμε το δελτίο ειδήσεων του MEGA (τα βαρέα της δημοσιογραφίας) και σκεφτήκαμε ότι ο μέγας σχολιαστής της ελληνικής δημοσιογραφίας μπερδεύτηκε και έκανε τις λάθος ερωτήσεις. Είπαμε λοιπόν να τον βοηθήσουμε. Το ρεπορτάζ του MEGA ξεκίνησε με την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη που κράτησε 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και μετά κατανάλωσε 15 λεπτά προσπαθώντας να σώσει την κυβέρνηση ή έστω τον κύριο Σαμαρά. Ο κύριος Πρετεντέρης άκουσε έναν βουλευτή που >>>
 



κατήγγειλε απόπειρα εξαγοράς της ψήφου του και το μόνο που θεώρησε ότι έπρεπε να μάθει διακαώς ήταν αν έγινε μοντάζ στο DVD που έστειλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή. 
Ο κύριος Χαϊκάλης εξήγησε με απλό τρόπο ότι το βίντεο που στάλθηκε στη Βουλή είναι απόσπασμα από την εικόνα και τον ήχο των δύο συναντήσεων και ότι δεν έχει συμπεριληφθεί το πρώτο ηχητικό γιατί θα προκαλέσει σεισμό. 

Δυστυχώς ο κύριος Πρετεντέρης δεν ήταν σε φόρμα σήμερα και αυτό δεν μπορούσε να το καταλάβει με τίποτα, παρόλο που από το μεσημέρι ο κύριος Καμμένος είχε εξηγήσει ότι έχει παραδοθεί το πρωτότυπο στην εισαγγελία μαζί με το μηχανισμό καταγραφής (ένα ειδικό ρολόι) και ότι από τις 2 ώρες έχει ετοιμαστεί ένα απόσπασμα για να σταλθεί στα ΜΜΕ. 
Ο «δημοσιογράφος» μάλιστα χάρηκε πάρα πολύ όταν άκουσε ότι το απόσπασμα ετοιμάστηκε από την τεχνική ομάδα του κύριο Λαζόπουλου και επέμεινε πολύ γιατί του φάνηκε πολύ έξυπνη ιδέα (είπαμε σήμερα το IQ του Πρετεντέρη είχε πέσει κατακόρυφα) ότι επιτράπηκε στον τεχνικό μιας σατιρικής εκπομπής να κάνει «μοντάζ». Θυμίζουμε στον Γιάννη πάντως ότι στην υπόθεση Γρηγορόπουλου ο Λαζόπουλος είχε παίξει αυτούσιο το βίντεο με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ενώ το έγκριτο MEGA είχε κάνει «μοντάζ», κάτι για το οποίο χρειάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να απολύσει έναν τεχνικό.

Επειδή όμως ο Πρετεντέρης έχασε το χρόνο του προσπαθώντας να σώσει τον Σαμαρά δεν πρόλαβε να κάνει τις παρακάτω ερωτήσεις:
  • Ο κύριος Αποστολόπουλος ως εκπρόσωπος ποιου σας έκανε την πρόταση;
  • Σε ποια τράπεζα είχατε το δάνειο; (η απάντηση είναι η Πειραιώς)
  • Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει η τράπεζα Πειραιώς την συναλλαγή αφού θα του πάγωνε το δάνειο για 10 χρόνια; Ο κύριος Σάλλας είχε γνώση της πρότασης δηλαδή;
  • Τι περιέχει το πρώτο απόσπασμα που θα προκαλέσει σεισμό; Ακούγονται ονόματα των βουλευτών που τα πήραν;
  • Πότε θα δοθεί το πλήρες βίντεο στην δημοσιότητα;
  • Δεν είναι περίεργο που η δικαιοσύνη είχει το video 15 ημέρες χωρίς να κάνει τίποτα;
  • Γιατί η εισαγγελία διέρρεε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης δεν είχε κατονομάσει τον μεσάζοντα αφού όπως αποδείχτηκε είχε δώσει το όνομά του σε επίσημη κατάθεση που διαβιβάστηκε από την ΓΑΔΑ στην εισαγγελία.
  • Ποιός ειδοποίησε τον Αποστολόπουλο και ακύρωσε τον χρηματισμό το τελευταίο λεπτό;
  • Ζητήθηκε από την εισαγγελία άρση απορρήτου του κύριου Αποστολόπουλου για να φανεί από ποιόν ενημερώθηκε;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα έπρεπε να κάνουν οι δημοσιογράφοι σήμερα και όχι να προσπαθούν να συνδέσουν τον Αποστολόπουλο με τον Τσίπρα (μέσω άσχετου βίντεο). 

Είναι σίγουρο ότι ο «μεσάζων» (ο οποίος φυσικά δεν κατονομάστηκε στο MEGA) έχει επίσης φωτογραφίες μαζί με τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Παπανδρέου των οποίων υπήρξε σύμβουλος.
  
βίντεο από left.gr
#buy_a_vote_gr: 
Ο Π. Χαϊκάλης στο Μega εξιστορεί τα γεγονότα της απόπειρας χρηματισμού του 

Δεν υπάρχουν σχόλια: