Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας ευέλικτη τακτική, χωρίς να απεμπολεί τις βασικές προγραμματικές της θέσεις, φαίνεται πως καταλήγει σε μια πρώτη συμφωνία, που θα δώσει περιθώριο χρόνου για το ξεδίπλωμα της πολιτικής της και την επεξεργασία οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα. 
Η χθεσινή, πολύωρη διαδικασία στο Eurogroup, αλλά και οι συνεχείς επαφές μεταξύ Αθήνας, Βρυξελλών και Βερολίνου, άνοιξαν τον δρόμο για έναν οδικό χάρτη ο οποίος θα αποσαφηνιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την Ελλάδα, και όχι την τρόικα, να θέτει την ατζέντα.

Η ελληνική πλευρά πέτυχε να απαλειφθούν από την ημερήσια διάταξη η ολοκλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων, η τρόικα ως υπέρτατος θεσμός και τα νέα μέτρα και προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονταν στο περιβόητο e-mail Χαρδούβελη, στο οποίο είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση
Ταυτόχρονα, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια είχε θέσει ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής της. 
Δηλαδή, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, τη φορολογική δικαιοσύνη, τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του κράτους. 
Ταυτόχρονα, έχει θέσει σε κίνηση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση του ελληνικού λαού από τη θηλιά της υπερχρέωσης αλλά και την ανάκτηση βασικών δικαιωμάτων, τα οποία οι εργαζόμενοι στερήθηκαν στα χρόνια του Μνημονίου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, με σχετική άνεση χρόνου και διάθεση για την επίτευξη συμφωνίας που θα αντιμετωπίζει στο σύνολό του το ελληνικό ζήτημα, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση
Προς το παρόν, κρατάμε την απαλλαγή από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του Μνημονίου και της τρόικας και την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και του σεβασμού της δημοκρατίας και Ελλάδας ως ισότιμου εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.