Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κανόνας πρώτος…

Είμαστε σε πόλεμο. Οι… φορείς της γκρίνιας ας ασχοληθούν λίγο περισσότερο με αυτό. 
Για να κερδίσεις μία μάχη, και κερδίζεις όταν ο αντίπαλος σου έχει περισσότερες απώλειες απ’ ότι εσύ, πρέπει να ορίσεις τον τόπο και το χρόνο της διεξαγωγής της. Και αυτό πάει να πει πως ήταν αδύνατο κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την… ισοπαλία σε αυτή την, πρώτη, μάχη, που έδωσε η νέα ελληνική κυβέρνηση με τους… εταίρους. Ο χρόνος και ο τόπος είχε συμφωνηθεί μεταξύ των… εταίρων και της προηγούμενης ελεεινής κυβέρνησης >>>




της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, ουσιαστικά ήταν μία παγίδα και κομμάτι του γνωστού σχεδίου του Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ για να υπάρξει μία μικρή «αριστερή παρένθεση» στη διακυβέρνηση της χώρας.  
Δεν πέσαμε στην παγίδα, αλλά και μάχη δεν κερδίσαμε, εκτός κι αν στους… εταίρους υπάρχουν απώλειες που δεν μπορούμε να τις δούμε με γυμνό μάτι.

Προφανώς και ο Τσίπρας δεν μπορούσε να βγει, με φόντο το τζάκι στο Μαξίμου, και να πει πως το ματς έληξε ισοπαλία, έπρεπε να μιλήσει για μία νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μίλησε για πόλεμο
Για να είμαστε ξηγημένοι, όλος ο σαματάς γι’ αυτό γίνεται, πες το ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, πες το να αλλάξει η γεύση που έχει η ζωή των πολλών καλών ανθρώπων, πες το όπως θες, γι’ αυτό γίνεται. 
Και τα πράγματα είναι περίπλοκα, η ανάσα αξιοπρέπειας σε αυτή τη φάση δεν έχει να κάνει με την υλοποίηση κάποιου κοστολογημένου κυβερνητικού προγράμματος, έχει να κάνει με τη νίκη της Δημοκρατίας σε μία… επαρχία της Αυτοκρατορίας.

Είμαστε σε πόλεμο λοιπόν και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του το Σάββατο
Οι… φορείς της γκρίνιας ας ασχοληθούν λίγο περισσότερο με αυτό
Έτσι, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον πρώτο κανόνα, η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, και μέχρι να μπορέσει η απ’ εδώ πλευρά να ορίσει τον τόπο και το χρόνο της διεξαγωγής της κρίσιμης μάχης, είναι να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στις επιθέσεις των δυνάμεων της Αυτοκρατορίας και να μην τσιμπάμε σε κάθε μαλακία. 
Και μην αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: