Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Εδώ, μην κοιτάς αλλού…

Αν με ρωτούσε εμένα ο Τσίπρας ποιον θα πρότεινα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγώ θα του έλεγα την Κωνσταντίνα την Κούνεβα, τη μετανάστρια από τη Βουλγαρία, την καθαρίστρια, τη μαχητική συνδικαλίστρια, την πραγματική αγία που βασανίστηκε φρικτά γιατί τα έβαλε με τους ισχυρούς. Ούτε πρόεδρο από την Αριστερά, ούτε από την… κεντροαριστερά, ούτε διανοούμενο, ούτε σκηνοθέτη, ούτε συγγραφέα, αλλά τη Βουλγάρα, την καθαρίστρια, την αγία. Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτήν την γκρίνια για τον Παυλόπουλο. Αφού δεν μπορεί να γίνει η Κούνεβα Πρόεδρος της Δημοκρατίας το θέμα μου είναι εξαιρετικά αδιάφορο. Απλό έτσι; >>>

Την ίδια ώρα που έπεφτε βροχή η γκρίνια για τον Παυλόπουλο και ο κάθε πικραμένος έλεγε το μακρύ και το κοντό του για το ρόλο που ενδέχεται να παίξει ένας «δεξιός» στο Προεδρικό Μέγαρο σε ότι αφορά την αναχαίτιση της προσπάθειας του λαού η Ελλάδα να γίνει μία κανονική κομμουνιστική χώρα, με εγκύκλιο του το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε πως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δικαιούνται ακόμα και όσοι και όσες δεν κάνουν πάνω από 50 μεροκάματα το χρόνο.
Να σου θυμίσω ακόμα πως το πλαφόν των 100 ενσήμων δεν το επέβαλε καμία τρόικα αλλά το καθίκι η Πετραλιά το 2008.
Κατά ένα τρόπο, και δύο χρόνια πριν από το μνημόνιο, το πλαφόν των 100 ενσήμων ήταν μία πρώτη τιμωρία των φτωχών ανθρώπων για τη φτώχεια τους.

Για να στο σπάσω σε τάλιρα, το ποιος την αράζει στο Προεδρικό Μέγαρο και θα χαζεύει τους τσολιάδες να είναι στο πανέλα, καμία σημασία δεν έχει για το τι γεύση έχει η ζωή των πολλών καλών ανθρώπων.
Αντίθετα, η κατάργηση του πλαφόν των 100 ενσήμων έχει και παραέχει.
Και για τους πολύ… ριζοσπάστες, να σημειώσω πως η κατάργηση του πλαφόν των 100 ενσήμων είναι μία κανονικότατη μονομερής ενέργεια, που μάλιστα χτυπάει νεύρο.
Αν μου πεις… ψίχουλα, θα σου πω ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: