Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τέρμα το Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - ΤΑΙΠΕΔ τέλος !

Τις παραιτήσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Εμμανουήλ Κονδύλη και του διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη του ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια ΒαλαβάνηΘέση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταματήσει η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, και να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Προεκλογικά η κ. Βαλαβάνη είχε δηλώσει σε συνέντευξη της πως με >>>

 




κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι πράξεις εκποίησης του δημόσιου πλούτου που έγιναν τα χρόνια της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους. Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή έχει παραβιασθεί. Θα τερματισθεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, άρα το βασικό εργαλείο της, το ΤΑΙΠΕΔ, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, είχε δηλώσει η κ. Βαλαβάνη.

Η απόφαση αυτή είναι καθοριστική
Κατά τη διάρκεια των μνημονιακών κυβερνήσεων το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ήταν στην κορυφή της ατζέντας και από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τους πολίτες.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δεκάδες κινήματα αντίστασης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τους πολίτες σε όλη την επικράτεια να δημιουργούν πρωτοβουλίες και κινήσεις που στόχο είχαν την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης.
Το καλοκαίρι που προηγήθηκε ήταν έντονο καθώς τα παραλιακά μέτωπα προς ιδιωτικοποίηση από την κυβέρνηση γέμισαν με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συζητήσεις.
Το ΤΑΙΠΕΔ όμως έκανε και ένα καλό. 
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι δίδαξε στην κοινωνία και το κίνημα της Θεσσαλονίκης το μεγάλο δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Πολίτες, συλλογικότητες και οργανώσεις μπόρεσαν παρά τις διαφορές τους να διοργανώσουν ένα δημοψήφισμα από τα κάτω, ένα δημοψήφισμα που έβγαλε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα του νερού. Ένα όχι που επέβαλε την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Τώρα όμως η νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως καταργεί το ΤΑΙΠΕΔ και σταματά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Ο αγώνας δεν σταματά όμως εκεί. 
Οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ευχαριστημένοι, ούτε με την προηγούμενη, ούτε με την υπάρχουσα κατάσταση.
Η παρατημένη δημόσια περιουσία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί με δημόσιο χαρακτήρα προς όφελος της κοινωνίας
Από την ΕΥΑΘ, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μέχρι το camping της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη και το οικόπεδο πίσω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: