Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μια κρίση εθνικής υποκρισίας…

Ο Γιάννης Μουζάλας έδωσε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ με τα παπούτσια ακόμα λασπωμένα από τον (ευρωπαϊκό) βάλτο της Ειδομένης. Ανάμεσα σε τρία ταξίδια Βρυξέλλες – Τουρκία – Βρυξέλλες και πριν από μια ακόμη πτήση, ξημερώματα, για το Στρασβούργο και την Ευρωβουλή. Στη διάκρεια της συνέντευξης αποκάλεσε δύο φορές την ΠΓΔΜ «Σκόπια», μια φορά «FYROM» και μία φορά «Μακεδονία». Το τελευταίο, καταφανώς εν τη ρύμη του λόγου του. Το εν λόγω καταφανές , ωστόσο, δεν απέτρεψε



τη Νέα Δημοκρατία από το να υψώσει πάραυτα τα λάβαρα του… εθνικού ξεσηκωμού και της εθνικοπατριωτικής υποκρισίας, τον δε Πάνο Καμμένο να απασφαλίσει πλειοδοτώντας και ζητώντας, μέσω twitter, την παραίτηση Μουζάλα παρά την δημόσια συγγνώμη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Καμμένος: Ζητώ την παραιτησή του…
«Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του», έγραψε στο tweet του ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επιλέγοντας να παίξει το παιχνίδι του κομματικού ακροατηρίου και να αδιαφορήσει πλήρως για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις που προκάλεσε η παρέμβασή του.
Λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Μουζάλας είχε μιλήσει ευθέως για «γκάφα» του και είχε ζητήσει «συγγνώμη»: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», είπε στον 9,84.
Στο Μαξίμου η πρώτη αντίδραση ήταν η πλήρης κάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η παρέμβαση Καμμένου ωστόσο προκάλεσε αμηχανία σε κυβερνητικούς κύκλους.

Κάλυψη Μουζάλα από το Μαξίμου
«Το ελληνικό κράτος», σημείωναν κυβερνητικές πηγές, «σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου».
Το εν λόγω μήνυμα ήταν η απάντηση στην δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος ανέφερε ότι  «ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση».

Η μικροπολιτική καπηλεία

Μετά το tweet Καμμένου η απάντηση που έδιναν κυβερνητικές πηγές ήταν μόνον «ουδέν σχόλιο», ενώ το κρεσέντο διήρκεσε ως τις μεταμεσονύχτιες ώρες: Η ΝΔ ανταπάντησε στο Μαξίμου, στο χορό μπήκε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά «να πάρει θέση ο πρωθυπουργός» και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συντήρησαν την πολιτική θύελλα με νέα, οργίλη ανακοίνωση.
Aφήνοντας  τον Γιάννη Μουζάλα στον δύσβατο – και άγνωστο στους περισσότερους - δρόμο του μαχόμενου μεν, αλλά μη επαγγελματία πολιτικού και προκαλώντας την οξεία αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο οποίος, μέσω twitter, θυμήθηκε και υπενθύμισε ότι: «Η ΝΔ διασπάστηκε για το όνομα της FYROM και ο Μητσοτάκης έλεγε "σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει". Τώρα κάνουν μικροπολιτική καπηλεία. Ντροπή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: