Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Ο Σόιμπλε -"Δούρειος Ίππος"- διχάζει την Ευρώπη

Ο "Δούρειος Ίππος" μιλάει γερμανικά, η Ελλάδα μιλάει ευρωπαϊκά 
Αντιδράσεις και μέσα στη Γερμανία για την αδιαλλαξία του έναντι της Ελλάδας / Η στάση Σόιμπλε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και εντός της γερμανικής κυβέρνησης.
*Μάχη απόψε στο Eurogroup για κοινά αποδεκτή λύση στη βάση της επιστολής Βαρουφάκη *Στο πλευρό της Ελλάδας Ολάντ, Ρέντζι, Γιούνκερ *"Να εργαστούμε σκληρά σήμερα για λύση" η υπόσχεση της Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία 50 λεπτών με τον Αλ. Τσίπρα
Δούρειος ίππος για τη συνοχή της Ευρωζώνης αποδεικνύεται η δογματική προσήλωση της Γερμανίας στη σκληρή λιτότητα για τους ευρωπαϊκούς λαούς, όπως κατ' εξοχήν εκδηλώνεται στο θέμα της >>>




Ελλάδας και στην άρνηση του Σόιμπλε να συνεργαστεί για μια αμοιβαίως επωφελή λύση. 
Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού στο EuroWorking Group δυναμίτισε εξ υπαρχής τη δυνατότητα για συζήτηση επί του κειμένου που υπέβαλε ο Γ. Βαρουφάκης σε συνεργασία με τους προέδρους του Eurogroup και της Κομισιόν (Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ) προβάλλοντας εξωπραγματικές αξιώσεις, αλλά τελικώς οι γέφυρες συνεννόησης έμειναν στη θέση τους. 
Μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ σημειώθηκαν υποχώρηση της γερμανικής αδιαλλαξίας και κατ' αρχήν συμφωνία στη βάση του ελληνικού αιτήματος.
Κατόπιν αυτού, τα πάντα στο σημερινό Eurogroup είναι ανοιχτά


Ο "Δούρειος Ίππος" μιλάει γερμανικά, 
η Ελλάδα μιλάει ευρωπαϊκά

Δεν υπάρχουν σχόλια: