Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

"Η μεγάλη των Γερμανοτσολιάδων διαπραγμάτευση". Τη θυμάσαι;

προβοκατορας
Επειδή μερικά πράγματα φαίνεται ότι τα ξεχνάμε κι επειδή σήμερα οι ΣαμαροΒενιζέλοι, άρχισαν φαίνεται να ...ξεζαλίζονται από το χαστούκι του λαού στις 25 Γενάρη και να "βγάζουν γλώσσα" σχετικά με τη διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης, αξίζει -απλά- να θυμηθούμε πως "διαπραγματεύονταν" οι ίδιοι. Ας γυρίσουμε λοιπόν μερικά χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2012, όταν η τρικομματική (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) εκλέχτηκε, υποσχόμενη "επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου":
Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 (17 μέρες μετά την εκλογή τους), δόθηκε στη δημοσιότητα το "προγραμματικό πλαίσιο" συγκρότησης της νέας >>>
 κυβέρνησης και "διαπραγμάτευσης" με την τρόικα.  
Δύο μέρες μετά (!!!), στις 25 Ιουνίου 2012 μετά από δήλωση του Όλι Ρεν: 
"Το Μνημόνιο δεν αλλάζει, περιμένουμε τις αξιολογήσεις της τρόικας για να το επαναφέρουμε στη σωστή πορεία του" 
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα, ανακοινώνει:  
"δεν θα γίνει συνολική διαπραγμάτευση επί του προγραμματικού πλαισίου, αλλά "σταδιακή"  
(σ.σ. όσο την κάνανε αυτοί, τόσο την είδατε κι εσείς)...

Λίγες μέρες μετά, ο Σαμαράς δεν πηγαίνει -λόγω προβλήματος υγείας (με το μάτι του)- στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στέλνοντας "αντ' αυτού" τον Παπούλια...

Αξίζει να θυμηθείτε, διαβάζοντας λέξη προς λέξη, την 100% ...δουλική επιστολή του "διαπραγματευόμενου" Σαμαρά, με την οποία παραδίνει τη χώρα και το λαό -εν λευκώ- στους δανειστές: 

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012
Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. 
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος
Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.
Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.
Αντώνης Κ. Σαμαράς

μονταζ Γρεκι
  
Οι σχετικές μας αναρτήσεις του 2012
 εδω και εδω.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: