Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Θα διεκδικήσουμε το γερμανικό χρέος" (video)

Ύστερα από το επεισόδιο που προκλήθηκε από τις προκλητικές παρατηρήσεις του Μητροπολίτη Ιερεμία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη (εδω), η  Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στη θέση «Βίγλες» στα Μαλλωτά, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η Πρόεδρος της Βουλής στον σύντομο λόγο που έβγαλε, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, και στο γερμανικό χρέος, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα επανασυσταθεί η διακομματική επιτροπή του Κοινοβουλίου για τη διεκδίκηση των >>>




γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ οι πρωτοβουλίες θα είναι πολλές και συστηματικές, επειδή το χρέος αυτό είναι χρέος οφειλόμενο, ιστορικό και ηθικό. 

«Είναι απαραίτητη και απαράγραπτη η δέσμευση του ελληνικού Κοινοβουλίου να διεκδικήσει για λογαριασμό του ελληνικού λαού την αποζημίωση και την αποκατάσταση για τις θηριωδίες, για τις καταστροφές και τις ανθρωποκτονίες που συντελέστηκαν επί χιτλερικής ναζιστικής κατοχής. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών», υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: