Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σε πανικό ο Βενιζέλος, στο ενδεχόμενο να κάνει παρέα στον Τσοχατζόπουλο...

Τώρα, που το "ευτυχώς"του Μπένι, έχει γίνει "δυστυχώς" (...γι' αυτόν;;;)
Δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά ο Ε. Βενιζέλος μετά τις χθεσινές δηλώσεις του   Π. Καμμένου ο οποίος μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Α. Τσίπρα δήλωσε ότι στέλνει στον εισαγγελέα δυο φακέλους για υποθέσεις διαφθοράς σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα. >>>
 



  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: 
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
 Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. 
Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία- από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά».
 

Οι υποθέσεις που ανέφερε ο Π. Καμμένος αφορούν στην υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90, που ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα  σήμερα, και στην περίφημη υπόθεση των υποβρυχίων στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ε. Βενιζέλος την περίοδο 2010 -2012 όταν ήταν υπουργός Αμυνας.
Το ΠΑΣΟΚ με μια δήλωση του αντιδράει σήμερα, που πέρα απ’ το προσποιητό οργισμένο ύφος της δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία και τον φόβο του συντάκτη της που προφανώς είναι ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος. 

Κάνει λόγο, ανάμεσα στα άλλα για «δημαγωγικές ψευτομαγκιές», ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, μας λέει ότι «όλα έχουν παρουσιαστεί σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση», την εποχή που συγκυβερνούσε φυσικά.
 

Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; 
Ότι την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά υπήρχε περίπτωση η βουλή να τον παραπέμψει στο δικαστήριο για να λογοδοτήσει για τις τυχόν λαμογιές; 
Δουλευόμαστε;
 

Ο Κάμμενος αν και δεν κατονομάζει τον Ε. Βενιζέλο κάνει λόγο στις δηλώσεις του ότι σ’ αυτές τις υποθέσεις που ανέφερε  
«Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός». 

Ας περιμένουμε και θα δούμε την εξέλιξη.
Να θυμίσουμε πάντως ότι ο Ε. Βενιζέλος το 2010, από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προώθησαν το νόμο 3885/2010, με τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων αποδέχτηκε:  

Να παραλάβει τελικά το υποβρύχιο «Παπανικολής», που έγερνε. Να παραγγείλει άλλα δύο υποβρύχια τύπου Τ-214 στην τιμή των 500.000.000 ευρώ. Να χαρίσει ποινικές ρήτρες για τις προηγούμενες καθυστερήσεις, (σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ) στις γερμανικές εταιρείες HDW και Thyssen-Krapp. 
Επίσης, η υπόθεση είναι συνδεδεμένη με μίζες περίπου 40.000.000 ευρώ, που δόθηκαν από τις γερμανικές εταιρείες σε κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους. 

Υ.Γ. Εδώ να κάνουμε μια υπενθύμιση, που έχει την σημασία της και μας δείχνει την αξιοπιστία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
Στις 25 Φεβρουαρίου 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν είχε ρθει προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής για την υπόθεση του Ακη Τσοζατζόπουλου –του παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να μην ξεχνιόμαστε-.
ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέρρηξε τα ιμάτια του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου: 
«Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. (…) Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!», 
έλεγε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε πως δεν επρόκειτο για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά για αριθμούς τηλεφώνων. «Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπηλιωτόπουλος» έλεγε τότε ως συνήγορος υπερασπίσεως του Άκη Τσοχατζόπουλου.
 

Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε. 
Τώρα ο Ακης αναπολεί τα μεγαλεία του στις φυλακές του Κορυδαλλού. 
Θα πάει άραγε να του κάνει συντροφιά και ο Βενιζέλος;
 

Διαβάστε ακόμα:
Ο Βενιζέλος τρέμει με το ενδεχόμενο να καταλήξει φυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: