Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Αφορολόγητο 12.000 και αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ / Προτεραιότητα η Υγεία

 Αλ. Τσίπρας: 4.500 προσλήψεις στις Μονάδες Υγείας, τέλος το "εισιτήριο" στα νοσοκομεία (video) 
Δέσμευση του Γ. Βαρουφάκη ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και της Ν. Βαλαβάνη ότι δεν θα φορολογηθούν ανείσπρακτα ενοίκια. Σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων παραμένει η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που συναντά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την ακάματη προσπάθεια των πρώην κυβερνώντων να παρεκκλίνει της πορείας της ώστε να "δικαιωθεί" η πολιτική τους
Πέραν των νομοσχεδίων που έχουν ήδη περάσει ή κατατίθενται προσεχώς στη Βουλή, ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε χθες ότι το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016, καθώς επίσης ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά. Εντός του έτους, όπως διευκρίνισε η Ν. Βαλαβάνη, θα αντικατασταθεί και ο ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, στον οποίο θα επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια >>>
 



για την πρώτη κατοικία. 
Επίσης, δεν θα ισχύσει η φορολόγηση ενοικίων που δεν εισπράχθηκαν.

Προτεραιότητα η Υγεία

 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται, έστειλε το μήνυμα ότι ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, η οποία δεσμεύεται να κάνει πράξη τις προγραμματικές της δηλώσεις
"Από την Υγεία θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή, τη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της κοινωνίας και των πολιτών από τα δεινά της μνημονιακής 'λαίλαπας' που βρήκε τον τόπο μας τα τελευταία πέντε χρόνια και είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε απτά, συγκεκριμένα, πρακτικά αποτελέσματα" τόνισε ο πρωθυπουργός.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Στα χρόνια των Μνημονίων το σύστημα Υγείας δοκιμάστηκε σκληρά από τις πολιτικές της λιτότητας και κατάφερε να σταθεί σε ένα επίπεδο χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των λειτουργών του. 
Ένα θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα των πολιτών περιορίστηκε σε ανησυχητικό επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ σε προσωπικό. Εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως τα νησιά και οι απομακρυσμένες περιοχές.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με στόχο να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια που παραμένουν κλειστά, αλλά και η διασφάλιση των προϋποθέσεων να λειτουργήσουν σωστά οι δομές Ψυχικής Υγείας, αλλά και τα ογκολογικά κέντρα.
Πρωταρχικής σημασίας για τη λειτουργική ανασυγκρότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ με την κατάργηση του πεντάευρου η πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία είναι πλέον δωρεάν.
Η δημιουργία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή, με διασφάλιση βεβαίως του ιατρικού απορρήτου, θα βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών και θα μειώσει το κόστος υγείας. 
Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού συστήματος σε όλες τις πράξεις στον χώρο της Υγείας θα χτυπηθεί η διαφθορά, που αποτελεί χρόνια παθογένεια του χώρου αυτού, ενώ θα εξοικονομηθούν πόροι, των οποίων η αξιοποίηση θα συμβάλει στη βελτίωση του συστήματος Υγείας.
Τα κρίσιμα θέματα της Υγείας ασφαλώς δεν εξαντλούνται στις περιορισμένες γραμμές αυτού του σημειώματος. 
Ο πρωθυπουργός, με την επίσκεψή του, έδωσε το μήνυμα της δουλειάς που πρέπει να γίνει για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και να αποκτήσει ο ελληνικός λαός το σύστημα υγείας που του αξίζει.
Ο λόγος είναι τώρα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

 Αλέξης Τσίπρας: 4.500 προσλήψεις στις Μονάδες Υγείας, 
τέλος το "εισιτήριο" στα νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: