Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κ.Ιγγλέζη και Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για πώληση 2 τεμαχίων στη "Σαχάρα"

Την Δευτέρα 20/4 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρου της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής Παραγωγής & Εμπορίου και της Ιγγλέζη Κατερίνας βουλευτή Χαλκιδικής με τον κ. Γρηγοριάδη Νίκο Γραμματέα του Συλλόγου «ΣΑΧΑΡΑ» και μέλος της Συντονιστικής ομάδας των Επτά Συλλογικοτήτων (Σύλλογος Χρυσή Αμμουδιά –Σαχάρα, Σύλλογος Καλλιθέα, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια ζωή, Οικολογική Κίνηση >>>




Θεσσαλονίκης).

Αφορμή για την συνάντηση αποτέλεσε η πώληση με συνοπτικές διαδικασίες, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, δύο τεμαχίων του παλιού αιγιαλού στην περιοχή «Σαχάρα» στη Νέα Ηράκλεια του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Νομό Χαλκιδικής, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως ΖΟΕ 3.
Η σκανδαλώδης αυτή πώληση, πέρα του ότι πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να προηγηθεί καμία ουσιαστική δημόσια διαβούλευση, υποεκτιμήθηκε και η αντικειμενική αξία της περιοχής, ενώ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο νόμιμες διαδικασίες ακολουθήθηκαν στη φάση της αξιοποίησης.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής της «μικρής Σαχάρας» έχασαν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, χάνοντας έτσι ένα δημόσιο αγαθό που αναμφίβολα τους ανήκει.
Η πώληση αυτή θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, αφού με τις πρώτες βροχές του Σεπτεμβρίου και του Δεκέμβρη προκλήθηκαν πλημμύρες μετά το μπάζωμα του ρέματος από τον Ιδιώτη – Επενδυτή.
Με βάση τα παραπάνω ο γραμματέας του «Συλλόγου Σαχάρα» τόνισε πως αυτό που ζητάνε άμεσα είναι η επανεξέταση του θέματος από την πώληση μέχρι και την αξιοποίηση της περιοχής.

Στην περιοχή, όπως υποστήριξαν και οι βουλευτίνες κ. Αμμανατίδου και κ. Ιγγλέζη, προέχει ένα σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς το όμορφο δάσος της περιοχής αλλά και η αρχαιολογική αξία του αποτελούν αναμφίβολα δημόσια αγαθά.
Τέλος, μείζονος σημασίας ζήτημα αποτελεί εν γένει το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ πρωτίστως σε τομείς δημόσιων αγαθών και υποδομών.
Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου πρέπει να σταματήσει. 
Χρειαζόμαστε μία πολιτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που θα συμβάλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής της τοπικής κοινότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: