Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σκουριές. Εξώδικο κατά της "Ελληνικός Χρυσός" έστειλαν ...οι εργαζόμενοί της !

προβοκατορας: με κάθε ...επιφύλαξη και χωρίς ...σχόλιο
Εξώδικο διαμαρτυρία κατά της Ελληνικός Χρυσός απέστειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, στη διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα είχαν ενημερωθεί ότι αν και από το ΥΠΑΠΕΝ «έχει ήδη αποσταλεί στην Ελληνικός Χρυσός πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων και ειδικότερα η παρατήρηση για πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών», η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει. Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εταιρία «να ικανοποιηθούν >>>




άμεσα τα αιτήματα του ΥΠΑΠΕΝ και να μην υπάρχουν άλλες γραφειοκρατικού τύπου εμπλοκές».

Η ανακοίνωση των Σωματείων
Χαλκιδική, 22 Απριλίου 2015,

Σήμερα 22/4/2015 τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, οφείλουμε να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη, για τον συνεχή εμπαιγμό τον οποίο βιώνουμε τελευταία.

Κατά τη μαζική μας διαδήλωση της 16/4/2015 και στην επαφή που είχαμε στο γραφείο του με τον κύριο Τσιρώνη, λάβαμε ως αιτιολόγηση στην ερώτηση μας για την καθυστέρηση στον επανέλεγχο της νομιμότητας των ανακλημένων αδειών, ότι έχει βρεθεί σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων στον φάκελο των αδειών αυτών. 
Επίσης ότι έχει ήδη αποσταλεί στην Ελληνικός Χρυσός πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων και ειδικότερα η παρατήρηση για πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, για τα οποία η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει ως τώρα.

Για τον λόγο αυτό και αναλογιζόμενοι τους κινδύνους για το μέλλον της δουλειάς μας, αποστέλλουμε άμεσα κατά της Ελληνικός Χρυσός επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, αιτούμενη να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του ΥΠΑΠΕΝ και να μην υπάρχουν άλλες γραφειοκρατικού τύπου εμπλοκές.

Σαν εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε παιχνίδια στις πλάτες μας από καμία πλευρά.


Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»
Ο πρόεδρος
Δημήτριος Μπάλλας
Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”
Ο πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής
Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας
Ο πρόεδρος
Χρήστος Ζαφειρούδας
Σωματείο δασεργατών «Σκουριές 2012»
Ο πρόεδρος
Γιώργος Κούνδουρος
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: