Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κατερίνα Ιγγλέζη. Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Την  Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, η βουλευτής  Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη Κατερίνα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο με σκοπό την ενημέρωσή της σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις  που αφορούν τη λειτουργία και τις υποδομές του Νοσοκομείου. Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με την Συντονίστρια Δ/ντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κα Φ. Χριστίδου, η οποία της >>> 
 
 
 
εξέφρασε την επιτακτική  ανάγκη, για την ενίσχυση της μονάδας με  τεχνολογικό εξοπλισμό ,καθώς αυτή τη στιγμή η Μονάδα  αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των Νεφροπαθών του  Νομού (εξυπηρετεί περίπου το 50%), για μεγαλύτερο χώρο φιλοξενίας της Μονάδας, όπως επίσης και της ενίσχυσης  στελέχωσής   με  περισσότερο εξειδικευμένο  προσωπικό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων του ΓΝΧ  κ. Λαζάρου με τον οποίο συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν  τόσο τα  εργασιακά  των υπαλλήλων όσο και την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΧ,για παράδειγμα την έλλειψη σε τραυματιοφορείς που καθιστά αδύνατη τη ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Ι. Μπισχινιώτη διοικητή του ΓΝΧ , λόγω της συνεχόμενης και παρατεταμένης υποχρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων, ο χώρος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής  αντιμετωπίζει σήμερα  προβλήματα που αφορούν την έλλειψη σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και  έλλειψη κονδυλίων  για την αγορά φαρμάκων. 
Θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης ειδικά εν όψει  της Τουριστικής περιόδου .

Η  συνάντηση έκλεισε με συνάντηση της Κατερίνας Ιγγλέζη με τον κύριο  Τάσο Ενεπέκογλου  μέλος  της Διοίκησης του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσηλευτών  Μακεδονίας ο οποίος με τη σειρά του έθιξε ζητήματα του  κλάδου, όπως  το ασφαλιστικό και η καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς με νόμο της Προηγούμενης Κυβέρνησης  γραφεία ερεύσεως εργασίας διαθέτουν «ενοικιαζόμενους αποκλειστικούς  νοσηλευτές» σε ασθενείς δημιουργώντας εργασιακό περιβάλλον μεσαίωνα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπως φυσικά  και όλα τα Υγειονομικά Ιδρύματα της χώρας, πρέπει άμεσα να ενισχυθούν, καθώς το αγαθό της Δημόσιας  Δωρεάν Περίθαλψης είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 
Η κ Κατερίνα Ιγγλέζη εξέφρασε την πρόθεση της να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο  στην επίλυση των προβλημάτων που της κατατέθηκαν.
 
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: