Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση της /// Γέφυρα Ε.Ε. - Ρωσίας

Ενέργεια και οικονομική συνεργασία ξεπαγώνουν τις ελληνορωσικές σχέσεις
Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει την Τρίτη στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας ώστε να αποτελέσει και γέφυρα στις δοκιμαζόμενες σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός θα επισκέπτεται τη Μόσχα, οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μπαίνουν σε κρίσιμη καμπή. Παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει παραμένουν ακόμη αρκετά "αγκάθια" στις διαβουλεύσεις, που διεξάγονται υπό συνθήκες χρηματοπιστωτικής πίεσης στη χώρας μας. Η αποφασιστική στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας δημιουργούν δυνατότητες >>>
 υπέρβασης των προβλημάτων στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης χωρίς υφεσιακά μέτρα, περικοπές συντάξεων και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. 
Στις συνομιλίες Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα αναμένεται να τεθούν οι βάσεις για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών που έχουν βαθιά ριζωμένους ιστορικούς δεσμούς και να αναβαθμιστεί η οικονομική συνεργασία σε σημαντικούς κλάδους, όπως ο τουρισμός και οι εμπορικές σχέσεις, που δοκιμάστηκαν από το εμπάργκο.

Η Ελλάδα, γέφυρα Ε.Ε. - Ρωσίας 

Νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις αναμένεται να ανοίξει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντησή με το πρόεδρο Πούτιν
Με τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑSS, εν όψει της επίσκεψης, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: