Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δεν κάθονται όλοι στο εδώλιο

Ξεκινά σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, με 69 άτομα να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου,  μεταξύ των οποίων το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α., όσοι εξελέγησαν στις εκλογές του 2012, με τον επικεφαλής του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλους βουλευτές να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ευθύνης στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο των δικαστικών αρχών. Η δίκη είναι αναμφίβολα ιστορική, καθώς για πρώτη φορά ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα δικάζεται επί της ουσίας ως εγκληματική συμμορία, που κατηγορείται ακόμη και για ανθρωποκτονίες, ενώ παράλληλα δικάζεται για πρώτη φορά >>>




μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα ο Ναζισμός και οι πρακτικές του.

Από αυτή τη δική όμως απουσιάζουν πολλοί που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού και έχουν τις δικές τους ευθύνες για τις δολοφονίες των μεταναστών και φυσικά του Παύλου Φύσσα.
Απουσιάζουν όλοι και όλες εκείνοι, που υπηρέτησαν την ακροδεξιά και παρείχαν κάλυψη και βοήθεια στη Χρυσή Αυγή, επί 25 και πλέον χρόνια. 
Πολιτικοί που δεν πέρασαν ποτέ από το κόμμα του Μιχαλολιάκου, αποτέλεσαν όμως οργανικά κομμάτια της ελληνικής ακροδεξιάς
Δεν είναι λίγες άλλωστε οι μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για μεταφορά των ψηφοδελτίων της Χ.Α από γραφεία μεγάλου κόμματος, υπονοώντας της ΝΔ. 
Ακόμη και μετά τη δολοφονία Φύσσα, η Νέα Δημοκρατία σε υψηλότατο επίπεδο συνομιλούσε με τους σημερινούς κατηγορούμενους, σε μια σχέση που δεν έχει διερευνηθεί.

Από το δικαστήριο σήμερα απουσιάζουν όμως και αρκετοί δημοσιογράφοι, ο ρόλος των οποίων δεν έχει διερευνηθεί. Είναι...
εκείνοι που καλούσαν σε πογκρόμ κατά μεταναστών μετά τη δολοφονία Καντούρη στο κέντρο της Αθήνας, 
εκείνοι που έβλεπαν μια σοβαρή Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση, 
εκείνοι που «έπαιζαν» με τη θεωρία των δύο άκρων, προκειμένου να εξισωθούν αγωνιστές με δολοφόνους.  

Είναι οι ίδιοι που σήμερα γράφουν για «το υπουργικό ζεύγος της λαθροσυμφοράς», πριν ακόμη η Ευρώπη πάρει τα μάτια της από τους νεκρούς της Λαμπεντούζα. 
Εκείνοι που καλούν τους νησιώτες  σε άμεση δράση, ζητώντας τους να μαζέψουν στοιχεία κατά των προσφύγων αντί για εμβόλια και ρουχισμό. 
Και προφανώς δεν θα βρίσκονταν στο δικαστήριο όλοι αυτοί και αρκετοί άλλοι, που κρύβουν καλά μέσα τους έναν μικρό Μιχαλολιάκο ή κάνουν πράξη την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Η δίκη όμως που ξεκινά σήμερα είναι ευκαιρία για το αντιφασιστικό κίνημα, να θυμηθεί, να μελετήσει και να αποκαλύψει πως φτάσαμε στην εγκληματική συμμορία, Χρυσή Αυγή
Να αναδείξει τους συνεργάτες των Ναζί δολοφόνων και τους υπόγειους μηχανισμούς που θεωρούσαν το φασισμό τη Χρυσή Εφεδρεία του συστήματος,
Γιατί όπως δείχνουν οι τελευταίες ημέρες ένας πόλεμος είναι σε εξέλιξη και η δίκη αυτή αποτελεί απλώς ένα επεισόδιο του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: