του Γ. Ανανδρανιστάκη
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατάφερε να ανεβάσει τη γραφικότητά του σε νέα δυσθεώρητα ύψη, την πήρε από το Καρακόραμ και την ανέβασε στο Έβερεστ. Είναι ο πρώτος, ελπίζω και ο τελευταίος, Έλλην πολιτικός που έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών του: «Επειδή κατά καιρούς διαβάζω διάφορα καθάρματα προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην 'Αυγή' που γράφουν μεταξύ άλλων ότι εγώ, λέει, έχω σάκχαρο, τους πληροφορώ για να σκάσουν ότι η χοληστερίνη μου είναι 120». Εκατόν Είκοσι Ενωμένα Εργοστάσια. Εμένα, πάντως, ως >>>
 



"κάθαρμα του προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην 'Αυγή'", ουδέποτε με απασχόλησε το ύψος της χοληστερίνης του κ. Παγκάλου, που μακάρι να ζήσει πεντακόσια χρόνια, να μας δίνει ψωμάκι να τρώμε. 
«Τον Πάγκαλο μην τον κατηγοράς, αυτός σου δίνει για να φας».

Αξίζει να ασχολείσαι με γραφικούς αργόσχολους σαν τον Πάγκαλο; 
Και βέβαια αξίζει, ιδίως όταν το "Βήμα" του δίνει χώρο στο κυριακάτικο φύλλο του για να γράψει τα εξής: 
«Το Κοινοβούλιο βάλλεται και επιδιώκεται η διάλυσή του ή η υποταγή του ή και τα δύο. 
Είναι προφανές ότι εξελίσσεται ένα καταστρωμένο από τους διεστραμμένους εχθρούς του αντιπροσωπευτικού συστήματος σχέδιο που υπονομεύει θεσμικά, πολιτικά και ηθικά το Κοινοβούλιο. 
Αφαιρούνται σιγά-σιγά οι φρουρές και οι έλεγχοι, που εμποδίζουν τους μπαχαλάκηδες να εγκαταστήσουν μέσα στον χώρο της Βουλής τον νόμο της αυθαιρεσίας, της διαπόμπευσης και της διαίρεσης των εκπροσώπων του λαού σε συμπαθείς και μη. 
Το χειρότερο, όμως, από όλα δεν είναι η επιρροή αντικοινοβουλευτικών κομμάτων της Άκρας Αριστεράς και της Άκρας Δεξιάς, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ.
Το χειρότερο είναι η εκλογή προσώπου που μισεί και εχθρεύεται τη Βουλή 
(σ.σ.: εννοεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου). 
Το σκηνικό έχει στηθεί. 
Πότε θα γίνει η πυρπόληση του Ράιχσταγκ;» 
Όπου «Ράιχσταγκ» είναι η πυρπόληση του γερμανικού Κοινοβουλίου από τους Ναζί, 
στις 27 Φεβρουαρίου του 1933.

Πόσο σοβαρά μπορείς να πάρεις κάποιον που ισχυρίζεται ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση ετοιμάζεται να πυρπολήσει το Κοινοβούλιο, κατά τα πρότυπα των Ναζί; 
Καθόλου σοβαρά, αν είναι μόνος του
Πολύ σοβαρά, αν είναι μία από τις πολλές φωνές που ομιλούν εσχάτως για εκτροπή, χούντα, κατάλυση του κοινοβουλευτισμού και άλλα παρόμοια
Φωνές σαν του Άρη και του Μπάμπη, που προχθές δήλωσαν από την εκπομπή τους στον Σκάι ότι τα επεισόδια στις Σκουριές είναι προπομπός εκχουντισμού, όχι επειδή εδάρησαν οι κάτοικοι από τους μισθοφόρους της Ελντοράντο και τα ΜΑΤ αλλά επειδή οι κάτοικοι έδειραν, έτσι είπαν ο Άρης και ο Μπάμπης, τους μισθοφόρους της Ελντοράντο και τα ΜΑΤ.

Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε σε κάθε ευκαιρία: 
Αυτά που τώρα μοιάζουν γραφικά, όταν έρθει η ώρα, όταν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κορυφωθούν και ιδίως αν αποτύχουν, θα γίνουν ο κυρίαρχος αντιπολιτευτικός λόγος. 
Η προχθεσινή απειλή του Σαμαρά για σύσταση Προανακριτικής, εφόσον σημειωθεί πιστωτικό γεγονός, έδωσε το στίγμα των μελλούμενων.