Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αντιπολιτευτικά διαθέσιμα…

του Σ. Παπαματθαίου
Μέγας ντόρος γίνεται και ακόμα μεγαλύτερος θα γίνει, για τα ταμειακά (και όχι τα λειτουργικά) διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών. Η κυβέρνηση με ΠνΠ απαιτεί να είναι πραγματικά διαθέσιμα, τα «διαθέσιμα» χρήματά Της ώστε να καλύψει – αν χρειασθεί – επείγουσες ανάγκες Μας (μισθούς και συντάξεις κυρίως) στο καυτό δίμηνο που έχουμε μπροστά μας και στο οποίο μας έχουν στριμώξει οι Δανειστές. Ένα δίμηνο κατά το οποίο η βιωσιμότητα της χώρας και του λαού της (εμείς δηλαδή) εξαρτάται από την οικονομική μας επάρκεια, μέχρι να πάρει μπρος ο τουρισμός, >>>




να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να γεμίσουν τα ταμεία
Τα χρήματα αυτά (3 ~ 6 δις από τα περίπου 12) εγγυημένα θα επιστραφούν και μάλιστα με τόκο καλύτερο από αυτόν που έχουν τώρα που κάθονται στις τράπεζες. 
Ταυτόχρονα, με την μεταφορά τους στην ΤτΕ διασφαλίζονται έναντι τραπεζικού κινδύνου. 
Αυτά ως προς τις προθέσεις.

Οι Δημαρχαίοι και οι Περιφερειάρχες αντιδρούν. 
Αρματώνονται τα φισεκλίκια (που τα ‘χαν καταχωνιασμένα χρόνια τώρα) και απειλούν να κλείσουν (μιά ώρα αρχύτερα, διότι αν δεν τα δώσουν σίγουρα θα κλείσουν σε δύο μήνες). 
Και απειλούν με μαύρες σημαίες. 
Τώρα θα μου πείτε, αν δεν ανεβάσουν μαύρες σημαίες οι (μπλε και πράσινοι) Δήμοι, ποιοί θα ανεβάσουν, οι εφοπλιστές; 
(αυτοί δεν έχουν «πατρίδα», σημαίες θα έχουν;)

Η ΚΕΔΕ, οι δήμοι και οι δημαρχαίοι λοιπόν, που τόσα χρόνια μιλιά δεν βγάλαν για τον οικονομικό, διοικητικό και εκτελεστικό τους στραγγαλισμό από την «πατρίδα τους» και «δια το καλόν της Πατρίδας» όπως ισχυρίζονταν μέχρι τώρα, κοιτώντας την πάρτη τους
Τώρα λοιπόν που η Πατρίδα Μας, πραγματικά ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και χρειάζεται – για 60 ημέρες – την ασφάλεια των χρημάτων Του, κερδίζοντας χρόνο απέναντι στους εκβιασμούς των γκάγκστερ του εξωτερικού, τώρα οι (μπλε και πράσινοι) δημαρχαίοι, βρήκαν τα «γκατς» και ξεσηκώνονται απειλώντας την κυβέρνηση, γράφοντας τώρα την πατρίδα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. 
Η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της μάλιστα, βλέπει μετά από μια δεκαετία και βάλε, τις «μονομερείς ενέργειες» μιας κυβέρνησης, εναντίον τους… Πάρτε το αλλιώς, οσφυοκάμπτες, θα βρείτε!

Αυτά για να ξέρετε τι πάει να «παιχτεί» τις επόμενες ημέρες με την συνδρομή βεβαίως και των καναλιών που θα ξεσαλώσουν για ακόμα μια Σαμαροβενιζελική απόπειρα – στις τόσες που είδαμε και θα δούμε… 
Διότι περί αυτού πρόκειται: 
Να μην μπορέσει από πουθενά να βρεί χρήματα αυτή η κυβέρνηση και να συρθεί στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές υπακούωντας στις μνημονιακές τους ορέξεις αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος επανόδου στην εξουσία (τους).

Όσο για τις ΠνΠ, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

«Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιερχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο».

Οι ΠΝΠ δεν είναι παρανομία, ούτε και μεμτή διαδικασία που απαξιώνει τη βουλή. 
Είναι αυτό που λέει το Σύνταγμα παραπάνω.

Το θέμα – και η διαφορά μας – με τους προηγούμενους που τώρα μας την βγαίνουν από δεξιά σχίζοντας τα ιμάτιά τους – οι Φαρισαίοι-, είναι ότι οι αυτοί, επί πέντε χρόνια, μόνο με ΠΝΠ κυβερνούσαν και μάλιστα για ζητήματα μείζωνος πολιτικής σημασίας και στα οποία θα έπρεπε να αποφασίζει η ολομέλεια της Βουλής. 
Μια διαδικασία η οποία είχε μετατραπεί σε φάμπρικα ψήφισης σκληρών οικονομικών μέτρων που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο. 
Πιο απλά, ένα άρθρο του Συντάγματος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και καταχρηστικά από τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης μόνο και μόνο για να παραμείνουν γερά γαντζωμένοι στην εξουσία. 
Στην περίπτωση του «τώρα», του επείγοντος, η επιλογή της ΠνΠ για τα αποθεματικά των δήμων και των Περιφερειών έγινε όχι μόνο για να εξοικονομηθεί χρόνος αλλά και για να μπορεί στη συνέχεια να ακυρωθεί το ίδιο γρήγορα και εύκολα.


Για να τα λέμε στα ίσα όμως, η κυβέρνηση πάσχει επικοινωνιακά. 
Θα πρέπει τώρα και όχι όταν σφίξουν τα πράγματα, να εξηγήσει απλά – αλλά και με σιγουριά – στον κόσμο, τι κάνει και κυρίως για ποιό λόγο το κάνει. 
Να εξηγήσει το διακύβευμα των ωρών, να ξεσκεπάσει την υποκρισία και την προσπάθεια που υποκινείται. 
Και φυσικά να μείνει ανυποχώρητη. 
Ο κόσμος θα είναι μαζί της.


Υ.Γ: ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλούν για περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες (;) και ότι τα λεφτά των δήμων «τα παίρνει η κυβέρνηση για να τα δώσει στους δανειστές»… 
Ό,τι "καταλαβαίνει" κανείς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ και Ανταρσύα στο ίδιο μήκος κύματος με τους Σαμαροβενιζέλους και τους καραδεξιούς δημαρχαίους.
Ελπίζουν οι φουκαράδες πως μια ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης,θα φέρει ψηφαλάκια στα χρεωκοπημένα πολιτικά μαγαζάκια τους τρομάρα τους.
Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.