Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

"Παραμονή στο ευρώ" με πακέτα για τα λαμόγια και τη διαπλοκή...

Οι Ευρωπαίοι πλήρωσαν καθ’ όλη την διάρκεια την κρίσης για να μείνουν τα λαμόγια στο ευρω
Δυο πακέτα στήριξης με τεράστιο κόστος πήγαν κατά σειρά στους Παπανδρέου-Παπαδήμο και Σαμαροβενιζελους, και χρησιμοποιήθηκαν για να ταϊστεί εδώ ένας εσμός με 55-60 χιλιάδες λαμόγια, κρατικοδιατους, μεγαλοεργολαβους, μεγαλο-φοροφυγαδες διεφθαρμένους και να συντηρηθεί το πάρτι μετεχόντων σε λίστες της φοροαποφυγής. Όλοι αυτοί αφού χρεοκόπησαν την χώρα, ανακάλυψαν ξαφνικά την “ευρωπαϊκότητα τους” και πήγαν γυρεύοντας πακέτα στήριξης για σωθούν οι ίδιοι. Για να σωθεί το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζιτών πολιτικής και ΜΜΕ. Έτσι ζήτησαν πολλές φορές λεφτά και στήριξη >>>
 



όχι για σωθεί η χώρα αλλά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σπάσει με την ΕΕ και τους μπαγλαρώσει
Αυτό ήταν μέχρι τέλος το φάντασμα που πλάσαραν στους ευρωπαίους οι οποίοι χρηματοδότησαν έλλειψη άλλου με υπομονή και επιμονή για να παραμείνουν όλοι αυτοί στην ευρωζώνη. 
Θα ήταν απίστευτος παραλογισμός να επιμείνουν σήμερα οι δανειστές μετά από τόσα βήματα προς την ωριμότητα που έκανε ο λαός μας, και να οδηγήσουν σε ναυάγιο και σε Grexit έχοντας απέναντι τους για πρώτη φορά καθαρούς πολιτικούς με όραμα για την χώρα και ιδεολογικά ευρωπαϊκή ματιά. 
Διότι η πραγματικότητα είναι ότι αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση ζητά και συζητά ειλικρινά για την διάσωση της χώρας και όχι για ήταν διάσωση του αμαρτωλού κρατικοδίαιτου τριγώνου της διαπλοκής στην Ελλάδα

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που αντιπροσωπεύεται στην ΕΕ η έντιμη Ελλάδα.
Θα μπορούσε όμως, οι ευρωπαίοι να βάλουν πλάτη και να σώσουν τους δικούς τους εδώ πέρα -όπως έκαναν τόσα χρόνια-, ζητώντας παύση κάθε ενέργειας εναντίων των ανθρώπων τους στην Ελλάδα. 
Ίσως αυτό να είναι το αντάλλαγμα για την χρηματοδότηση μας. 
Ίσως η ένταση που έχουν βάλει και η πίεση που ασκούν να έχει να κάνει με το κυνηγητό που ξεκίνησε η κυβέρνηση στο τρίγωνο της διαπλοκής. 
Ίσως να θέλουν την παλινόρθωση των μνημονιακών διότι δεν ταιριάζουν με την έντιμη Ελλάδα. 
Δεν θέλουν μια Ελλάδα να προκόβει και να πηγαίνει εμπρός και δεν θα χρηματοδοτούν την παραμονή της στην Ευρωζώνη. 
Σε αυτή την περίπτωση θα πάει σε εκλογές ο Τσιπρας και θα κερδίσει, θα προκύψει Grexit δεν θα μείνει όρθιο €υρωΜνημονιακο … κολυμπηθρόξυλο

Πιστεύω όμως ότι είμαστε μπροστά σε συνολική λύση στο ελληνικό θέμα η οποία θα αφορά την χρηματοδότηση, το χρέος, την ανάπτυξη, την έξοδος σε αγορές και το QE
Πιστεύω ότι κυβέρνηση και ευρωπαίοι θα συνεργαστούν για να μπαγλαρώσουμε τα λαμόγια του ευρω και να γίνουμε ευρωπαϊκό σύγχρονο κράτος. 
Μόλις έρθει η συνολική λύση και συμφωνία μεταξύ ευρωπαίων και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και απομένουν οι μνημονιακοι ξεκρέμαστοι πολιτικά, θα «ξεμπλοκάρουν» και οι συνθήκες για να συμβεί αυτό. 
Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι εξ αυτών παίζουν τα ρέστα τους στο ναυάγιο, το οποίο δεν συμφέρει κανέναν πλην εκείνων που επιθυμούν να μείνει η χώρα προβληματική και οι ίδιοι απαραίτητοι συνομιλητές ώστε να τρώνε από τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης. 
Ούτε είναι ψεύτικη η αγωνιά που εκφράζουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: