Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σκουριές. Ο Π. Λαφαζάνης, για "αγανακτισμένους" υπαλλήλους της Eldorado

Σε δήλωση για τα τεκταινόμενα στη Β.Α. Χαλκιδική προέβη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης:
Με αφορμή την κατάληψη δρόμων και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών προς μια σειρά πόλεις της Χαλκιδικής από «αγανακτισμένους» υπαλλήλους της Eldorado Gold, καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, «αξιοποιώντας» τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες >>> 
 
 
 
ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στις μέρες του Πάσχα.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση ούτε να αυθαιρετεί.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της.
Για το σκοπό αυτό διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις.

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: 
Η αστυνομία παραβιάζει το δικαίωμα των πολιτών στις ειρηνικές διαδηλώσεις

Η αστυνομία «συνεχίζει να παραβιάζει κατά συρροή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στις ειρηνικές διαδηλώσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής.
«Η αναίτια ρίψη δακρυγόνων, η βία εναντίον κατοίκων και το πιο αδιανόητο, το γεγονός ότι τα ΜΑΤ άφησαν ανενόχλητους τους υπαλλήλους της El Dorado να ρίχνουν πέτρες, ξύλα και μάρμαρα εναντίον των διαδηλωτών, αποτελούν εκτροπή», σημειώνει το Τμήμα Δικαιωμάτων και συνεχίζει:

«Για τα έκτροπα δε αυτά υπάρχουν ονομαστικές καταγγελίες σε βάρος αξιωματούχων της αστυνομίας από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.
Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την αστυνομική επιχείρηση, που καταδίκασε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη».

Το περιστατικό στις Σκουριές «επιβεβαιώνει το προφανές», επισημαίνει το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «ότι ο ήδη καθυστερημένος εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουμε μια αστυνομία που να σέβεται τον πολίτη, τους νόμους και το Σύνταγμα».
 
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: