Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Σκουριές: Oι κουκουλοφόροι της Eldorado (video-foto)

Η ανάρτηση είναι από το antigold
 Παραθέτουμε και την Ανακοίνωση της ΝΕ Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ 
Θαυμάστε στα βίντεο και τις φωτογραφίες του iosifsk από χθες, 5 Απριλίου, αυτά που δεν θα δείτε στα δελτία των οκτώ: «Εργαζόμενους» των μεταλλείων, κουκουλ0φόρους και μη, να πετάνε πέτρες προς τους κατοίκους, πίσω από τα ΜΑΤ και με την προστασία τους και να χειρονομούν χυδαία. Κουκουλοφόρους «εργαζόμενους», με πέτρες και καδρόνια, να ανεβοκατεβαίνουν ανενόχλητοι  στους λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο και να πετάνε πέτρες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ήταν ολοφάνερο, πριν ακόμα >>>
 
ξεκινήσει η χθεσινή μέρα της ντροπής, ποιος επεδίωκε τη σύγκρουση στις Σκουριές. 
Απέναντι στην πορεία ενάντια στην καταστροφή του βουνού  που είχε οργανωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων και ανακοινωθεί με αφίσα από πολύ καιρό πριν, ανακοινώθηκε μόλις την παραμονή μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός. 
Για τρίτη συνεχή φορά!

Την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο.  
Μια συνταγή σύγκρουσης που μπορούσε να αποφευχθεί αν η αστυνομία απαγόρευε την αντισυγκέντρωση, όπως όφειλε να κάνει αφού είναι γνωστό το κλίμα στην περιοχή.

Αντίθετα, όταν νωρίς το πρωί πήγαν στο Χοντρό Δέντρο οι πρώτοι κάτοικοι, η αστυνομία έκλεισε τη διασταύρωση στα Πλανά αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση άλλων κατοίκων από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά που αντιτίθενται στα σχέδια της εταιρείας. 
Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε σε όσους είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο:  
«Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».

Ακόμα και τότε μπορούσε να αποφευχθεί η σύγκρουση αν, απλά, έκλειναν και την πρόσβαση των μεταλλωρύχων από το Παλαιοχώρι. 
Δεν το έκαναν και τους άφησαν να φτάσουν στο Χοντρό Δέντρο ανεμπόδιστοι.
Δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησαν όλα στις Σκουριες νωρις το πρωί της Κυριακής: ειναι η στιγμή της πρωτης επίθεσης εναντιων των μελών τουτου κινήματος. 
Θαυμάστε τον στρατηγικό σχεδιασμό ΜΑΤ-εταιρειας, που τους άφησαν να αναπτυχθούν ανενόχλητοι στους δυο λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο.


Δείτε και στο βίντεο (π: της προηγούμενης ανάρτησής μας) Σκηνές αγαστής συνεργασίας μεταξύ επίσημης αστυνομίας και παρακράτους που έχουμε δεί σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, τώρα και στο βουνό μας. 
Μια ευγενική προσφορά της Eldorado Gold…

koukouloforos
11057523_1575984539322412_366114240003752829_n
10632876_1576112022642997_5376055330385209150_n
11136730_1576112412642958_1485420822358921289_n

Και ένα απολαυστικό  σκηνοθετημένο στιγμιότυπο τραυματία μεταλλωρύχου που μιλάει στην κάμερα…

CB3GlF5VIAAcb4W

Μετά τα χθεσινά αίσχη, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής (π: την παραθέτουμε στη συνέχεια) ζήτησε να αντικατασταθούν ο αστ. διευθυντής Χαλκιδικής και ο επικεφαλής αξιωματικός της χθεσινής επιχείρησης. 
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ΓΡΗΓΟΡΑ αυτά που υποσχέθηκε:
Η εταιρεία είναι παράνομη απ’την κορφή ως τα νύχια και το ΥΠΑΠΕΝ έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, είχαν προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία προς τις Σκουριές. Για τρίτη συνεχόμενη φορά τα σωματεία εργαζομένων της ELDORADO, διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα. 
Οι υπάλληλοι της Eldorado όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι  να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. 
Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την αστυνομία, επιτέθηκαν  στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος.

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν.

Καλούμε την κυβέρνηση:  
Να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ τον αστ. διευθυντή Χαλκιδικής και τον επι κεφαλής αξιωματικό της σημερινής επιχείρησης - Να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας - Να δώση ΑΜΕΣΑ εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της.

Τονίζουμε, ότι τόσο οι παρανομίες της εταιρείας, όσο και η καταστροφή που επιφέρουν οι δραστηριότητές της, έχουν τεκμηριωθεί. 
Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, γιατί οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες προκαλούν αφενός μη αντιστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον και αφετέρου εντείνουν τις κοινωνικές ταραχές εξυπηρετώντας μόνο την εταιρεία που αυτό είναι πάγια τακτική της.
Όσοι δε, επενδύουν στην ένταση και την πολεμική, προσδοκώντας το όποιο πολιτικό όφελος, σε βάρος του κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, θα αποτύχουν.

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, έχουν τοποθετηθεί και έχουν ταυτόσημη και ξεκάθαρη θέση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού. 
Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την κοινωνία της Χαλκιδικής.
 

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: