Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τζαμπατζήδες των καναλιών (κι ένα ...video)

γράφει ο Φέλιξ
Θυμάμαι τον σαρκασμό και το μίσος με τον οποίο οι σχολιαστές των καναλιών, οι Μπάμπηδες και οι Γιάννηδες, αντιμετώπιζαν τους ανθρώπους που δεν είχαν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο του μετρό. Τη λοιδορία με την οποία αντιμετώπιζαν όποιον έλεγε πως δεν πληρώνει διόδια γιατί είναι παράνομα. Τα υποτιμητικά επίθετα που απέδιδαν σε όσους συνέδεαν το ρολόι της ΔΕΗ για να μην πεθάνουν απ το κρύο. Θυμάμαι και την κυρία Λένα Διβάνη, συγγραφέα και διανοούμενη του πολιτικά ορθού, να χαρακτηρίζει τζαμπατζή ένα 18χρονο που σκοτώθηκε στην καταδίωξη από έναν ελεγκτή. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα εισπράξει από τα κανάλια 40 εκατομμύρια ευρώ που αντιπροσωπεύουν τέλη που δεν κατέβαλαν. Οι τζαμπατζήδες των καναλιών δεν ενοχλήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Την ώρα >>>




που οι Βενιζέλοι και οι Στουρνάρες έβαζαν χαράτσια και φόρους και στην αναπνοή ακόμη, δεν ζητούσαν το φόρο απ' τα κανάλια, δεν πείραζαν τους τζαμπατζήδες των καναλιών. 
Αν και το παράδειγμα είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος γιατί η αγάπη των εκδοτών για το Σαμαρά και τον Βενιζέλο, υπάρχουν πολλά ακόμη που δείχνουν τη διαπλοκή.


Όσοι κατηγορούσαν τους Έλληνες μέσω καναλιών πως φταίνε για την κρίση γιατί ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, είναι αυτοί που ζουν με δάνεια που ίσως ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο
Όχι μόνο ζούσαν με υψηλούς μισθούς πάνω από τις δυνατότητές τους, αλλά τους πληρώνουμε κιόλας αφού τα δάνεια αυτά καλύπτονται με δημόσιο χρήμα από την ανακεφαλαιοποίηση. 
Ζουν δηλαδή πάνω απ' τις δυνατότητές μας.


Η απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τα χρέη από τα τέλη των καναλιών, αποδεικνύει όμως ένα μεγάλο σκάνδαλο, που είναι η διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων
Τα εννιά κανάλια με εθνική άδεια, πρέπει να πληρώσουν για χρήση των παλιών αναλογικών συχνοτήτων,τέλη 24 εκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα χρόνια.


Προσέξετε τώρα
Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, έδωσε τις ψηφιακές συχνότητες για όλα τα κανάλια της χώρας στη Digea για 18 εκατομμύρια ευρώ και για χρήση 15 χρόνων.

Δηλαδή αν εκχωρούσε μόνο εννιά συχνότητες στη Digea για 15 χρόνια, με βάση το τέλος που αναφέρει ο νόμος, έπρεπε να πληρώσουν 90 εκατομμύρια. 
Σκεφθείτε ότι παραχωρεί ψηφιακές συχνότητες και όχι αναλογικές που αφορούν όλη τη χώρα, δηλαδή εκατοντάδες κανάλια, για 18 εκατομμύρια. 
Ο ορισμός του τζαμπατζή. 
Ή της διαπλοκής αν θέλετε
Αλλά θα περιμένουμε να τον περιγράψει η κυρία Λένα Διβάνη.
 koutipandoras.gr

"Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι"
Για "χαβαλέ" κάλεσαν τη Ραχήλ Μακρή και τον Άδωνη Γεωργιάδη οι Τρέμη - Ευαγγελάτος 
και βρήκαν το ...μάστορά τους...
Αλλά ..."εμείς είμαστε υπάλληλοι"...!!! όπως είπε και ο Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: