Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σκουριές. Αδύνατον !!! Πέφτουμε ...απ' τα σύννεφα...

Σάλος στα Σκόπια για την Άκτωρ !  
Τα media κατονομάζουν την κατασκευαστική του Μπόμπολα ως υπεύθυνη δωροδοκίας για να κερδίσει έργο ύψους 270.000.000 ευρώ.
Και στα γειτονικά Σκόπια έχει φτάσει η… χάρη της κατασκευαστικής εταιρίας της οικογένειας Μπόμπολα - Ακτωρ. Η συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών στα Σκόπια ως εμπλεκόμενη σε υπόθεση δωροδοκίας της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά
 



τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων από Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση αυτή της έκθεσης του ΟΟΣΑ, κάλεσε τη Γενική Εισαγγελία της ΠΓΔΜ να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών για φερόμενη ανάμειξη της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας Άκτωρ σε υπόθεση διαφθοράς στην ΠΓΔΜ. 
Στην έκθεση της ομάδας εργασίας του ΟΟΣΑ αναφέρονται επτά περιπτώσεις δωροδοκίας αξιωματούχων στην ΠΓΔΜ, στις ΗΠΑ, στο Ομάν, στην Κύπρο και την Αλγερία από Ελληνες πολίτες, οι οποίες διερευνώνται από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ελληνική κατασκευαστική εταιρία που φέρεται ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στην ΠΓΔΜ, ώστε να κερδίσει συμβόλαιο κατασκευής αυτοκινητοδρόμου ύψους 270.000.000 ευρώ, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012. 
«Η ελληνική εταιρία κέρδισε το συμβόλαιο, αν και η προσφορά της ήταν σημαντικά υψηλότερη (κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της. 
Εμπλέκονται Ελληνες πολίτες και η θυγατρική της κατασκευαστικής στην ΠΓΔΜ. 
Διεξάγεται στην Ελλάδα προκαταρκτική έρευνα (για την υπόθεση), με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 
Η Ελλάδα ζήτησε από την ΠΓΔΜ, τον Ιούνιο του 2014, αμοιβαία δικαστική συνδρομή.
Το αίτημα είναι ακόμη σε αναμονή, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με ομολόγους τους από την κοινοτική υπηρεσία ευρωδικαστικής συνεργασίας (Eurojust) για τη διευκόλυνση της συνδρομής» 
αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, χωρίς να κατονομάζει την εταιρία, κάτι που κάνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία αναφέρονται στον διαγωνισμό για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπιγια – Σμόκβιτσα, στο νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ, ο οποίος οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα
Η εταιρία, πάντως, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις καταγγελίες.
komistes.gr  dimokratianews
  
προβοκατορας:
"Αυτά όμως γίνονται αλλού, σε άλλες χώρες. 
Εδώ στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν τέτοια και ειδικά στο θέμα της εξόρυξης χρυσού"
όπως λέει και ο  facebook.georgios.tsirigotis απ' όπου "αλιεύσαμε" το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: