Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νέα από το "Ξεκίνημα"

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε στις 23 και 24 Μάη, τέλειωσε με μια απόφαση που βρίσκεται πολύ μακριά απ’ ότι απαιτεί η  κρισιμότητα της κατάστασης. 
Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/-0a0170c7b9/
Η κρισιμότητα των εξελίξεων, με τους εκβιασμούς των εταίρων από τη μια και τις υποχωρήσεις της
 



κυβέρνησης από την άλλη, έχουν προκαλέσει αγωνία στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανακατατάξεις στις κορυφές. 
Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/syriza-agonia-sti-basi-anakatatakseis-stis-koryfes/Αντιφ. Κίνηση Μαγνησίας: η μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση απέτρεψε εκδήλωση της ΧΑH μαζική συμμετοχή εκατοντάδων αντιφασιστών διαδηλωτών στις 24/5 στο Διμήνι Βόλου, κατάφερε να αποτρέψει την προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρ. Αυγής στην περιοχή. 
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/antif-kinisi-magnisias-i-maziki-antifasistikikinito/ 
Διαβάστε άρθρο του συντρόφου Νίκου Κανελλή, για την απόφαση τουδημάρχου της πόλης, Α. Μπέου, να παραχωρήσει δημοτική αίθουσα στην ΧΑ εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/bolos-o-mpeos-kalyptei-sygkentrosi-tis-xrysis-aygis/ 
Τέλος, δείτε δηλώσεις του σ. Ν. Κανελλή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/antif-kinisi-magnisias-kyriaki-245-sygkentrosi-enan/Ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο: Δωρεάν Περίθαλψη για τους ανασφάλιστους!Του Νίκου Μαλίνογλου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο ΝοσοκομείοΗ παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέτρο της κυβέρνησης που θα ανακουφίσει τους ανέργους, αλλά και συνολικά τα φτωχά και λαϊκά στρώματα στη χώρα μας! 
Διαβάστε: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/ena-eksairetika-simantiko-metro-dorean-perithalpsi-gia-t/Στέλιος Νικητόπουλος: Για μια ΕΡΤ ελεύθερη, των εργαζομένων και της κοινωνίαςΣυνέντευξη με το Στέλιο Νικητόπουλο, αγωνιστή-εργαζόμενο στην ΕΡΤ3: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/stelios-nikitopoylos-gia-mia-ert-eleytheri-ton-ergazo/Περί ιδεοληψιών και δημοψηφισμάτων…Του Σεραφείμ Ι. Σεφεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο ΠανεπιστήμιοΑν αυτή τη στιγμή το ακριβές περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους δανειστές παραμένει άγνωστο, το σκεπτικό που (θα) την διέπει είναι πασίδηλο όσο και αδιέξοδο: Όποια επιμέρους χαρακτηριστικά και αν έχει, σε καμιά περίπτωση δεν θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. 
Διαβάστε: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/peri-ideolipsion-kai-dimopsifismaton/4 χρόνια από το ξέσπασμα του Κινήματος των ΑγανακτισμένωνΣτις 25 του Μάη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το ξέσπασμα του Κινήματος των Αγανακτισμένων. Μ’ αυτή την αφορμή δημοσιεύσαμε 3 κείμενα απολογισμού του κινήματος αυτού. 
Διαβάστε: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/4-xronia-apo-to-ksespasma-toy-kinimatos-ton-aganaktisme/Αστικές Συγκοινωνίες Αθήνας: Συνάντηση «Ανεξ. Παρέμβασης» με Υπ. Υποδομών Γ. ΣταθάκηΑνακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», συνδικαλιστικής παράταξης στην οποία συμμετέχει το  «Ξ», στο χώρο της ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ (λεωφορεία Αθήνας). Η ανακοίνωση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, προς τους εργαζόμενους, σχετικά με συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Παρέμβασης με τον υπουργό υποδομών Γ. Σταθάκη, για τα προβλήματα του κλάδου. 
Διαβάστε: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/astikes-sygkoinonies-athinas-synantisi-aneks-paremba/Οι Ιρλανδοί ψήφισαν «Ναι» στο δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στο γάμο!Της Κατερίνας ΚλείτσαΣτην Ιρλανδία στις 22/5 πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για την κατοχύρωση της ισότητας απέναντι στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το 62% ψήφισε «ναι»! Έτσι πλέον, το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο θα ενταχθεί στο Σύνταγμα της χώρας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: