Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση. ΥΠΕΡ... Συμφωνίας (70%), Ευρώ (73%), ΣΥΡΙΖΑ (42,5%)

Δημοσκόπηση PALMOS ANALYSIS, για «Εφημερίδα των Συντακτών»
Παρά την υπογραφή της συμφωνίας-μνημόνιο, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες. Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42,5%, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό της Ν.Δ., η οποία   καταγράφει ποσοστό 21,5 % (και 58 έδρες), τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8 % και ακολουθούν η Χ.Α. με 6,5 %, το ΠΑΣΟΚ με 6,0 %, το ΚΚΕ με 5,5 %, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3 %.
  Στο ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή 
το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 
το24% απαντά οικουμενική 
το 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 
το 36% απαντά «άλλο».


Το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.
Φυσική συνέπεια μοιάζει κατόπιν αυτών ότι το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή στο πάλαι ποτέ εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα,τωρα με τις δημοσκοπησεις......να προσεχουμε!!! Και αν ο Συριζα εχει διπλασιο ποσοστο απο αυτο της Ν Δημοκρατιας.....δεν ειναι επειδη ειναι καλυτερο κομμα!! Οχι!! Ειναι που ''ειναι χαλια'' η Νδ!!! Μετα ,εχετε ακουσει ,πωε οι ερωτωμενοι απαντουν ''οτι να'ναι'' ακριβως επειδη ειναι μαγειρεμενες οι δημοσκοπησεις;;Αυτα,ως σχολιο προς το φαινομενο των δημοσκοπησεων,και οχι προ το προσωπο σας,που απλα αναρτατε την δημοσκοπηση!