Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Κόκκινος συναγερμός σε όλη τη χώρα /// Με μια ανάσα

*Καταγγελίες για εμπρησμούς σε Υμηττό-Λακωνία, 
υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο
*59 φωτιές σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο
*Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός. Σήμερα έρχεται βοήθεια από τη Γαλλία
*Σε συνεχείς συσκέψεις το κυβερνητικό επιτελείο υπό τον πρωθυπουργό, που ζητά ψυχραιμία, επαγρύπνηση και χαιρετίζει τον εθελοντισμό (video εδω) 
Από νωρίς το πρωί χθες ξέσπασαν φωτιές σε Λακωνία και Αττική και στη συνέχεια σε άλλες 57 περιοχές. Οι καταγγελίες δημάρχων και περιφερειαρχών




για στοχευμένους εμπρησμούς οδήγησαν σε διϋπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ. 
Σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ένταση των ανέμων για σήμερα. 
Κάηκαν σπίτια στη Λακωνία, ενώ ένας πολίτης πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Με μια ανάσα 

H κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πορεία εξαναγκασμένη και αναγκαστική, η οποία ξεκίνησε με την επιβολή τού εκβιασμού προς τον πρωθυπουργό να αποδεχθεί μια επαχθή μεν συμφωνία, με δυνητικά, όμως, θετική κατάληξη.
Η πορεία αυτή θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της συμφωνίας, ύστερα από μια πορεία που θέτει σε δοκιμασία την ίδια την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. 
Η τελική έκβαση εξαρτάται και από τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των δανειστών, και από την πολιτική ισχύ της κυβέρνησης.

Ήδη, η αναγκαιότητα γενναίας απομείωσης του χρέους προβάλλεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ασκώντας ισχυρή πίεση στο Βερολίνο
Η κυβέρνηση Τσίπρα παραμένει ενοχλητική γι' αυτούς που συνεχίζουν να απεργάζονται την εξαφάνισή της από τη σκακιέρα.
Με τον χθεσινό ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός αντιστοίχισε την κυβέρνηση στη σημερινή εικόνα τής κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά την άρνηση 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια που αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πρόκειται για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία όμως βασίζεται πλέον σε μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με συνταγματικούς, αλλά και πολιτικούς όρους
Καμία επιλογή δεν είναι εύκολη, καμία επιλογή δεν είναι χωρίς κόστος, πολιτικό και προσωπικό.
Η φύση απεχθάνεται το κενό. 
Αν εκλείψει η κυβέρνηση της Αριστεράς, ο δρόμος ανοίγει διάπλατα για κυβερνήσεις παλινόρθωσης του πολιτικού κατεστημένου, είτε απευθείας είτε δι' αντιπροσώπων, δηλαδή "τεχνοκρατών".
Αν η μέχρι σήμερα εξέλιξη των πραγμάτων δεν δικαιώνει πλήρως την επιλογή του 62% του δημοψηφίσματος, η ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης θα ακύρωνε την ελπίδα για μια καλύτερη πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: