Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. Οι Υποψήφιοι (φωτο-βιογραφικά) - ΑΥΡΙΟ η παρουσίαση

Η Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, σας προσκαλεί στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο (πρώην Eurobank), την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:
ΙΓΓΛΕΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Γεννήθηκε στην Ιερισσό το 1967, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως σήμερα. 
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. 
 
 
 
 
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 18 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως Δασολόγος, στο Δασαρχείο της Αρναίας.
Διετέλεσε μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ιδρύθηκε. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική.
Για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική [εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού], ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.
Εκλέχθηκε βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη βουλευτική της θητεία διετέλεσε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπήρξε επίσης μέλος της Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία, του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Τα κεντρικά της ενδιαφέροντα αφορούν θέματα προστασίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα δασικών οικοσυστημάτων.
 
ΣΑΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Είναι από την Ορμύλια και κατοικεί στα Νέα Μουδανιά, όπου και εργάζεται στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. 
Τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε στα Καταστήματα Πολυγύρου, Νέου Μαρμαρά, Σάρτης, Ιερισσού, Κασσάνδρας και Νέας Καλλικράτειας. 
Επί σειρά ετών ήταν αντιπρόσωπος των τραπεζοϋπαλλήλων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, στο Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ με τη (ΔΑΣ) Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, ήταν εκλεγμένος με την φοιτητική παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα στην ΟΕΦΣΙ.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και του 2015. Είναι παντρεμένος με τη Λία Χατζοπούλου (καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας) και έχουν δυο παιδιά.
 
ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γενήθηκε στην Κασσάνδρεια στις 23/9/1958, από αγρότες γονείς. 
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών (3) παιδιών. 
Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μελισσοκομία.
Διπλωματούχος Αγρ.-Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα υπηρετεί στο Χωρικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση από τα μαθητικά, φοιτητικά και επαγγελματικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε. Τ.Κ.Μ.) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος συλλόγων μηχανικών και των εργαζομένων στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Το 1998 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Κασσάνδρας ( με ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Συνασπισμό). Θήτευσε ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. Χαλκιδικής (1999-2002).
 
 
ΤΣΟΥΛΚΑΝΙΔΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ
Γεννημένη στη Σουηδία το 1971 όπου ήταν μετανάστες οι γονείς της και σε εφηβική ηλικία μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη. 
Ολιστική Θεραπεύτρια Ενεργειακών συστημάτων, Δασκάλα Γιόγκα. 
Απόφοιτη Ελευθέρων Σπουδών. 
Σύζυγος της, είκοσι χρόνια είναι ο Αναστάσιος Γεωργιάδης από τη Συκιά και έχει τρία αγόρια τρίδυμα δεκαπέντε ετών.
Διατηρεί μια επιχείρηση τουριστική στην Σάρτη όπου και κατοικεί.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, Γραμματέας Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάς για 10 έτη.
Πρόεδρος, Γραμματέας Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σάρτης 6 έτη.
Πρόεδρος Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Συκιάς.
Ταμίας Φιλόπτωχου ταμείου Ενορίας Αγ. Αθανασίου Συκιάς 3 έτη.
Μέλος Δ.Σ Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Οργάνωση εκδηλώσεων Δήμου Τορώνης 4 έτη.
Μέλος Δ.Σ της Πρόνοιας παιδικών Σταθμών Δήμου Τορώνης 2 έτη.
Μέλος Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Τορώνης 2 έτη .
Μεγαλωμένη σε μία οικογένεια αγωνιστών, αριστερών πεποιθήσεων και μελών του ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμού .

ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΡΟΖΑ
Η Ρόζα Βασιλάκη γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 14/12/1974. 
Είναι κόρη του Χρήστου Βασιλάκη, οικοδόμου, και της Παναγιώτας Μανωλούτσιου, υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.
Είναι κάτοχος πτυχίου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταπτυχιακού Κοινωνικής Ιστορίας του Université Paris VIII, διδακτορικού διπλώματος Ιστορίας της Ecoledes Hautes Etudesen Sciences Sociales (Γαλλία) και διδακτορικού διπλώματος Κοινωνιολογίας του University of Bristol (Αγγλία).
Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πάντειο πανεπιστήμιο, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αγγλίας, και σήμερα είναι ερευνήτρια στο London School of Economics and Political Science.   
Η σημερινή έρευνά της αφορά την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνίας, και την σύλληψη μιας ανθρωπιστικής πολιτικής στον τομέα της ασφάλειας.  
Κατά την διάρκεια της διαμονής της στην Γαλλία συμμετείχε ενεργά στις πρωτοβουλίες και συλλογικές δράσεις για την διαγραφή των χρεών του Τρίτου κόσμου.
Κατά την διάρκεια της διαμονής της στην Αγγλία υπήρξε εθελόντρια στην ψυχολογική και ακαδημαϊκή υποστήριξη φοιτητών και νέων από μη προνομιούχες οικογένειες, καθώς και στην επανένταξη στρατιωτών από τα μέτωπα πολέμων.
Από το 2011 στηρίζει ενεργά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στην διαμόρφωση μιας διακυβέρνησης με γνώμονα την συγκρότηση ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους και με όραμα την ισότητα και την αλληλεγγύη. 
Χρησιμοποιώντας την επιστημονική της γνώση και την διεθνή της εμπειρία θέλει να βοηθήσει στην ανάδειξη και δίκαιη επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το νομό και την τοπική κοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δύναμη σε ολους και πάλι πρώτοι στη Χαλκιδική