Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Κατερίνα Ιγγλέζη: "Δικαίωση για τον Δ. Σιθωνίας και των αγώνα των κατοίκων "

 Ιγγλέζη Κατερίνα, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής / Δελτίο Τύπου
Δικαίωση του Δήμου Σιθωνίας και των κατοίκων σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της διεκδίκησης 53,000 στρεμμάτων δημοσίας γης από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και την εταιρία ΣΕΚΑ ΑΕ, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Δικαίωση για τον Δήμο Σιθωνίας και των αγώνων των κατοίκων αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής( 52/2015) σχετικά με τις περιουσίες των πολιτών της Σιθωνίας και τη δημόσια γη, που εδώ και 30 χρόνια βολιδοσκοπεί η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η εταιρία « ΣΕΚΑ ΑΕ» συμφερόντων
 της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Η έκταση αυτή 53.000 στρεμμάτων αποτελεί περίπου το 1/3 της Σιθωνίας , περιλαμβάνοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, εκ των οποίων 15.000 περίπου στρέμματα ανήκουν στους κατοίκους, οικισμούς , καθώς και τα 9 νησάκια της Βουρβουρούς.
Η ιστορία ξεκινάει την σκοτεινή περίοδο της Δικτατορίας όταν ο Υπουργός Γεωργίας της Χούντας υπογράφει μια σκανδαλώδη απόφαση με την οποία εκχωρεί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος την εν λόγω έκταση βασιζόμενος σε ισχυρισμούς της Μονής ότι κατέχει «σιγγίλια , φιρμάνια ,χοτζέτια»και άλλα ανύπαρκτα Οθωμανικά έγγραφα . 
Στόχος της Ιεράς Μονής ήταν να προχωρήσει άμεσα στην πώληση της συγκεκριμένης έκτασης στην εταιρία « ΣΕΚΑ ΑΕ » του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Έκτοτε έχει ξεκινήσει μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δημοσίου και της Εταιρίας ΣΕΚΑ ΑΕ η οποία φτάνει μέχρι και την τελευταία εκδίκαση της υπόθεσης στις 18 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής της οποίας η απόφαση ανακοινώνεται στα μέσα Οκτωβρίου και δικαιώνει τους κατοίκους και τον Δήμο Σιθωνίας.

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία από τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη,Π. Δριτσέλη, Η. Διώτη και Σ. Σακοράφα μετά την οποία υπήρξε η δέσμευση του τότε υπουργού Οικονομικών για διενέργεια οικονομικών ελέγχων.
Επειδή δεδομένου του ιστορικού της υπόθεσης πιθανολογείται να υπάρξει συνέχεια, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα τάσσονται ξεκάθαρα στο πλευρό των κατοίκων και του Δήμου και θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη .


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: