Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του νέου γραμματέα και την συμπλήρωση των θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία στο εξής θα αριθμεί 17 μέλη.
Νέος γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος συγκεντρώνοντας 149 ψήφους έναντι 41 λευκών και 2 άκυρων.
 
Στην Πολιτική Γραμματεία εκλέχθηκαν οι: 
Χάρης Γολέμης 60 ψήφοι, 
Αντώνης Κοτσακάς 59 ψήφοι, 
Νίκος Σκορίνης 51 ψήφοι, 
Πέτρος Καραγιώργος 50 ψήφοι, 
Νίκος Παυλίδης 40 ψήφοι, 
Μανώλης Σαρρής 40 ψήφοι, 
Μαρίκα Φραγκάκη 36, 
Μιχάλης Υδραίος 34 ψήφοι.

Παράλληλα, εγκρίθηκε από την Κ.Ε. η συμμετοχή στην Π.Γ. (με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου) των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλειδη Τσακαλωτου και Αριστείδη Μπαλτα, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος και κυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω αναβαθμιση του κύρους και της λειτουργίας του οργάνου. 
Αρχικά είχε προταθεί από τον Αλ. Τσιπρα και ο Νίκος Φιλης, όμως ο ίδιος ζήτησε να μην συμμετέχει στο όργανο εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων του στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης στην Π.Γ. παραμένουν οι Ρανια Σβιγγου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς, Πάνος Λάμπρου, ενώ στο όργανο δεν θα συνεχίσει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της γραμματείας με νεώτερα στελέχη.

 Δήλωση του Πάνου Ρήγα:
«Να ευχαριστήσω την ΚΕ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου για τη δύσκολη επόμενη περίοδο. Ελπίζω, με τη βοήθεια και τη συλλογική προσπάθεια όλων μας, να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων που έχει αυτή τη στιγμή η κοινωνία, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του έδωσε εντολή σταθερότητας, μια ισχυρή εντολή για κυβέρνηση τετραετίας. Μέσα στην τετραετία, πέρα από την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν, προκειμένου να ξεφύγουμε από τη βάσανο της επιτροπείας, θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη πορεία ρήξεων, τομών και μεταρρυθμίσεων, ώστε να αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα. Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, να ξεριζώσουμε ριζωμένες αντιλήψεις στο κράτος και την κοινωνία, να κινητοποιήσουμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε μια κατεύθυνση δημοκρατικής και παραγωγικής αναγέννησης της χώρας.

Το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού ώστε να είναι ο αυθεντικός εκφραστής των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση. Στην πορεία προς το συνέδριο, θα γίνει προσπάθεια για ένα πλατύ άνοιγμα του κόμματος, για να μπορέσουμε με την ενεργό συμμετοχή του λαού να υλοποιήσουμε το σχέδιο του μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

Θα ξεκινήσει άμεσα κεντρική πολιτική καμπάνια για οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τους εργασιακούς χώρους και παράλληλα η ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της Νεολαίας, για μια Νεολαία ριζοσπαστική και αριστερή που θα αντανακλά τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων».