Αγώνα δρόμου ξεκινά από αύριο η κυβέρνηση και δεν έχει ούτε ώρα για χάσιμο. Ούτε ως προς την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ώστε να μείνει το πρόγραμμα με τους δανειστές σε τροχιά, να εκταμιευτεί η δόση, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να αρχίσει εντός του 2015 η σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, ούτε ως προς την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, έξω από τον "κορσέ" των διεθνών δεσμεύσεων, με στόχο περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση εδώ και τώρα της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας και την πάταξη της διαφθοράς. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι και τη συμφωνία με τους δανειστές θα υλοποιήσει, και το αίσθημα
 



δικαιοσύνης θα αποκαταστήσει, στηρίζοντας τους πιο αδύναμους, και θα βάλει τη χώρα στο μονοπάτι της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές κι όχι απλά... στατιστικές επιτυχίες.

Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση θα μετρηθεί από το αν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Αν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του θα γίνουν πράξεις. Με ταχύ ρυθμό, με καλό συντονισμό, με τον στόχο να μη χάνεται στιγμή από τα μάτια. 
Για μια Ελλάδα που θα βγει οριστικά από την κρίση, που θα προσφέρει εργασία στα παιδιά της, που θα δεν θα χρειάζεται πλέον να αυξάνει φόρους και να κάνει με το σταγονόμετρο επενδύσεις, επειδή είναι ανίκανη να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία από τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κακή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Τώρα που το πιο δραματικό μέρος της διαπραγμάτευσης με τους έξω τελείωσε, τώρα που η επόμενη δύσκολη διαπραγμάτευση, αυτή για το χρέος, γίνεται σε λιγότερο εχθρικό τερέν από πριν, με περισσότερους συμμάχους και πιο ισχυρές προκαταρκτικές δεσμεύσεις, αυτό που περιμένουν οι πολίτες να δουν να αρχίζει άμεσα και να υλοποιείται συστηματικά είναι κινήσεις που θα απαλύνουν τις μεγάλες αγωνίες τους. 
Πρώτα απ' όλα την ανεργία, τον εφιάλτη της αρρώστιας χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Οι άνθρωποι που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση της Αριστεράς ξέρουν ότι οι δεσμεύσεις είναι και προς τα έξω και προς τα μέσα και είναι πρόθυμοι να κάνουν υπομονή, αρκεί να δουν ότι οι εκλεκτοί τους γκαζώνουν, ότι καθένας κάνει με όλες του τις δυνάμεις τη δουλειά του, χωρίς να ξεχνά ποιοι είναι οι κριτές του.