Ευθεία απάντηση δόθηκε στα παραπλανητικά -όπως χαρακτηρίζονται από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- δημοσιεύματα μικρής μερίδας του ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, τον περασμένο Ιούνιο, τέσσερις από τους έξι (τότε) ευρωβουλευτές απουσίαζαν από κρίσιμη ψηφοφορία για την TTIP, μια απουσία που αποδείχθηκε, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, καθοριστική για τη συνέχεια του θέματος.
 



  
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική: 

«Οι ευρωβουλευτές», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της προηγουμένης, 9ης Ιουνίου, και πιο συγκεκριμένα στις 22.40 τοπική ώρα, ότι θα γινόταν ψηφοφορία και συζήτηση για τη Διατλαντική Συμφωνία το επόμενο πρωί, στις 8.00 τοπική ώρα. 
Ως εκ τούτου, όχι μόνο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά 350 ευρωβουλευτές έλειπαν από την Ολομέλεια την ώρα της ψηφοφορίας».

Και μπορεί οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απουσίαζαν λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων, η πολιτική δράση τους στο θέμα δεν αφήνει όμως κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις -εκτός αν κάποιος είναι πλημμελώς ενημερωμένος ή κακόπιστος...
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοκάθαρη: 
η πρόσκληση σε κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου, η υποστήριξη της καμπάνιας συλλογής τριών εκατομμυρίων υπογραφών, και επιπλέον, οι παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο, η συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις, στις Βρυξέλλες, κατά της TTIP, τον περασμένο Απρίλιο, οι γραπτές παρεμβάσεις τους τόσο στο site της αντιπροσωπείας όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -όλα αυτά πιστοποιούν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αρκεί φυσικά να θέλει κανείς να την δει.