Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Μεγα-δόση υπονόμευσης /// Οι... επιχειρήσεις της διαπλοκής

Κυβέρνηση: "Πανουσιάδα", ο κωδικός του σχεδίου αποσταθεροποίησης
Αιχμή του δόρατος Mega, Protothema και λοιποί καναλάρχες
που από σήμερα δίνουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς για τα θαλασσοδάνεια
Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το διαπλεκόμενο πολιτικο-εκδοτικό κατεστημένο, ώστε να εκτροχιαστεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και να παραταθεί η δική του βασιλεία επί των ερειπίων, καταγγέλλει η κυβέρνηση, με αφορμή τη λεγόμενη "Πανουσιάδα". Η εν εξελίξει επιχείρηση επενδύει σε "ατύχημα" της κυβέρνησης πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους δανειστές για τις κρίσιμες αλλά και δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προχωρήσει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους, πριν δηλαδή χαράξει η "επόμενη ημέρα" για τη χώρα. Το "Plan B", όπως έχει ήδη καταγραφεί στον Τύπο, προανήγγειλαν πριν από μερικές ημέρες οι κ. Σαμαράς και ΒενιζέλοςΠολλοί από τους μιντιάρχες ασφυκτιούν





υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα για την έρευνα για τα θαλασσοδάνεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σήμερα καταθέτει στους οικονομικούς εισαγγελείς ο βασικός μέτοχος του ΔΟΛ και του Mega Στ. Ψυχάρης, ενώ τις επόμενες μέρες παίρνουν σειρά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θ. Αναστασιάδης και Γ. Αλαφούζος.

Οι... επιχειρήσεις της διαπλοκής

Το θέμα Πανούση χρησιμοποιεί σήμερα το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο για να εμποδίσει την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμιστικές τομές που χρειάζονται η χώρα και οι πολίτες, αλλά θίγουν τα συμφέροντά τους και την ασυλία τους
Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να γκαζώσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης. 
Την προηγούμενη είχαν βγει μπροστά Σαμαράς, Βενιζέλος και Ψαριανός προβλέποντας πτώση της κυβέρνησης το πολύ έως τα Χριστούγεννα.

Ανεξαρτήτως των ισχυρισμών του τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης, αυτό που κυνηγούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν είναι η ουσία του ζητήματος, εάν και κατά πόσον οι χειρισμοί ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα δικαιωμάτων είναι λανθασμένοι. 
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η κατασκευή ατμόσφαιρας κρίσης, γι' αυτό καλά θα κάνουν όλοι όσοι ομιλούν στο όνομα της Δημοκρατίας να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι.

Άλλωστε ποτέ οι δυνάμεις αυτές, που κινούν σήμερα τα νήματα, δεν επέδειξαν ευαισθησία σε δημοκρατικές αξίες και διαφανείς κανόνες
Καθώς λοιπόν πλησιάζει το τέλος της ασυλίας και, κυρίως, η διακοπή των θαλασσοδανείων απειλεί την ύπαρξή τους, παίζουν τα ρέστα τους. 
Μα μπορούν από ένα θέμα σαν αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Πανούσης να πέσει μια κυβέρνηση; 
Δεν είναι εύκολο αυτό να συμβεί, αλλά επιχειρούν να το κάνουν μια σταγόνα για να ξεχειλίσουν το ποτήρι. 
Μόνο που το ποτήρι, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν είναι γεμάτο και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να μη γεμίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: