Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

"Σε ποιους απευθυνόμαστε, τελικά; Στον κόσμο του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;"

Σφοδρή κριτική -στις θέσεις και στη στρατηγική- της Λαϊκής Ενότητας, άσκησε από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης, η Νάντια Βαλαβάνη. Κριτική "εκ ...δεξιών" (αφού μίλησε για "υιοθέτηση" θέσεων ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) !!! 
Αν θυμηθούμε και κάποια άλλη κριτική (για Φίλη-Ποντιακό) "εξ' ...αριστερών" (εδω) μπορούμε να πούμε, με -προβοκατόρικη- βεβαιότητα, ότι κάποια στιγμή, θα γίνει της ...πλατφόρμας, στη ΛΑΕ. 
Και σ' αυτή την περίπτωση, η ...μαρμίτα, είναι μικρή. Μόλις ...2%...
Μερικά απ' αυτά που τόνισε η Βαλαβάνη:



[...] Η χειρότερη προοπτική μέσα απ’ τη σημερινή κατάσταση, είναι τυφλά ξεσπάσματα απόγνωσης χωρίς συγκεκριμένες διεκδικήσεις. 
Πρόγραμμα, σημαίνει πριν απ’ όλα θέσεις εφαρμόσιμες
Υιοθετούμε "από το παράθυρο" θέσεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  για την έξοδο και από την ΕΕ και για τα "περί ολικής διαγραφής χρέους" (κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο), ενώ η θέση μας ήταν, "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους"..
Σε ποιους τελικά απευθυνόμαστε πολιτικά; Στον κόσμο του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; 
[...] Ένα εναλλακτικό πρόγραμμα αποδέσμευσης από την Ευρωζώνη είναι θέμα ενός «πονήματος», που θα μας μοιραστεί ή μιας διεθνούς διάσκεψης επιστημόνων; 
Μήπως είναι κυρίως θέμα μια σοβαρής προγραμματικής συζήτησης μεταξύ μας; 
Όταν μάλιστα ποτέ πριν δεν έχει υπάρξει αποδέσμευση από το κοινό νόμισμα μιας ολοκλήρωσης, που έχει εισχωρήσει και στο παραμικρό γρανάζι λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας; 
[...] Πρέπει να υπάρξει απεμπλοκή από τις μνημονιακές πολιτικές, με όλες τις εναλλακτικές λύσεις, σοβαρά μελετημένες και ανοιχτές. 
Είμαστε έτοιμοι να τραβήξουμε σε μια τέτοια κατεύθυνση; [...]





Δεν υπάρχουν σχόλια: