Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό - Ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: "Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους"
Ε.Ε. και Τουρκία συμφώνησαν σε κοινό σχέδιο δράσης για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Την ικανοποίησή της εκφράζει η ελληνική πλευρά για το κείμενο των συμπερασμάτων το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις. Ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας θεωρείται το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με



ταυτόχρονους μηχανισμούς παρακολούθησης ενώ θα ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.


Τσίπρας προς Νταβούτογλου: 
"Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους"

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο:

"Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους... Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο... 
Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο"

Διαβάστε σχετικά: 


απο avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: