Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Κ. Ιγγλέζη. Ερώτηση για κενά σε σχολεία του Ν. Χαλκιδικής. Απάντηση Ν. Φίλη

Σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, σχετικά με την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού απάντησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας Νίκος ΦίληςΗ Κ. Ιγγλέζη του εξέθεσε το πρόβλημα έλλειψης διδακτικού προσωπικού στη Χαλκιδική, το οποίο σημειωτέον ,από την ημερομηνία κατάθεσης της επίκαιρης ερώτησης μέχρι σήμερα έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος του επιλυθεί. Του επισήμανε επιπλέον ότι έχει προκύψει και ένα καινούργιο θέμα με την υποβάθμιση έξι σχολείων στη Χαλκιδική, των οποίων οι μαθητές σήμερα, αρχές Νοεμβρίου αντιμετωπίζουν το καθεστώς





τις συνένωσης δύο τάξεων με ότι προβλήματα αυτό επιφέρει.

Ο Ν. Φίλης από την πλευρά του υποσχέθηκε να μεριμνήσει το Υπουργείο έτσι ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση
Τόνισε επίσης ότι από την αρχή του σχολικού έτους έχουν προσληφθεί 16,000 αναπληρωτές και αναμένεται να προσληφθούν άλλοι 5,294 συν 1,023 για ενισχυτική διδασκαλία . Ποσοστό 21,4% περισσότερες προσλήψεις από το περσινό έτος.
Τόνισε επίσης ότι η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα μας και ότι θα δοθεί μάχη για την αξιοπιστία του Δημόσιου Σχολείου το οποίο θα πρέπει να είναι ένα σχολείο συνεργατικό και όχι ανταγωνιστικό που δε θα απαξιώνει τον δάσκαλο και θα ενθαρρύνει τη μάθηση και την εξέλιξη της προσωπικότητας του μαθητή.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: