Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Σκουριές. Ο Δ. Αριστοτέλη για εμπρησμό μηχανημάτων και ύδρευση Μ. Παναγίας

Σχετικά με τον εμπρησμό σκαπτικών μηχανημάτων 
στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας
Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το πρόσφατο περιστατικό καταστροφής επαγγελματικού εξοπλισμού χωματουργικών εργασιών, που αναφέρθηκε από εργολάβους της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη ΔημοτικήΚοινότητα Μεγάλης Παναγίας. Ανάλογες ενέργειες λειτουργούν ως δυσφήμιση του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα, σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ των δημοτών και επαγγελματιών μας.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την πληθώρα κατευθυνόμενων άρθρων και δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν σε φιλομεταλλευτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, τα οποία, μία μόλις ημέρα μετά το συμβάν και χωρίς να έχουν διεξαχθεί οι σχετικές έρευνες των αρμόδιων Αρχών, επιχειρούν να αποδώσουν ποινικές ευθύνες σε συνδημότες μας, με μόνο κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα. 
Υπενθυμίζεται ότι, για το περιστατικό εμπρησμού που σημειώθηκε κατά οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της υπεύθυνης και ώριμης αντιμετώπισης τέτοιου είδους ζητημάτων, απέφυγε τις οποιεσδήποτε πρώιμες κρίσεις, παραπέμποντας το περιστατικό στις αρμόδιες Υπηρεσίες, με τις αντίστοιχες έρευνες να κρατούν ήδη πάνω από επτά μήνες, χωρίς ακόμη να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητα των δραστών.
Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις αρχές της ομόνοιας και της ενότητας μεταξύ των δημοτών και συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης για σεβασμό των θεσμών, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, καταγγέλλει την εφαρμογή τακτικών καλλιέργειας έντασης και αντιπαραθέσεων και καλεί όλους τους δημότες να επιδείξουν ψυχραιμία, ομοψυχία και ηρεμία.
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη έχει ανάγκη την ενότητα προκειμένου να γνωρίσει την ευημερία και την ανάπτυξη που της αξίζει. 
Ο διχασμός και οι διχόνοιες δεν έχουν θέση αναμεταξύ μας και οφείλουμε να απομονώσουμε ως ξένο σώμα όλους εκείνους που τις επιδιώκουν

Προληπτικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής 
για την αποτροπή μόλυνσης των νερών ύδρευσης του οικισμού Μεγάλης Παναγίας, 
στη θέση Γεώτρηση Γηπεδάκια

Ενημερώνουμε τους δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας ότι, χθες 12/11/2015, η Δημοτική Αρχή δέχτηκε καταγγελίες για εγκατάσταση εργολάβων της μεταλλευτικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σε αγροτική έκταση, η οποία συνορεύει με την εν ενεργεία υδρευτική γεώτρηση του οικισμού, στη θέση «Γηπεδάκια» που τροφοδοτεί το σύστημα ύδρευσης της Μεγάλης Παναγίας και για την εκτέλεση εργασιών εξομάλυνσης και εναπόθεσης αδρανών υλικών σε αυτήν, προς χρήση ως βοηθητικής βιομηχανικής εγκατάστασης. 
Οι καταγγελίες αφορούσαν τόσο την ποιότητα και την προέλευση των αδρανών αυτών υλικών με την τυχόν επίδρασή τους στο πόσιμο νερό της περιοχής και τη μη ύπαρξη αδειών.
Η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση παροχής καθαρού και υγιεινού νερού σε όλους τους δημότες της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία νομοθεσία και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, μετέβη άμεσα στο σημείο για την εξακρίβωση των καταγγελλομένων, ενώ προχώρησε και σε έγγραφη ενημέρωση – ερώτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν προκύπτει υγειονομικός κίνδυνος για το σύστημα ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας.
Όσον αφορά τα ποίκιλλα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και εμπλέκουν τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Ζουμπά, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα ύδρευσης, κ. Δημήτριο Ψιλιάγκο και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Παναγίας, κ. Ιωάννη Μητροφάνη, σε δήθεν περιστατικά με εργαζόμενους στη μεταλλευτική εταιρεία, είναι ψευδή και μόνο σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ζητήματα ουσίας που θα έπρεπε να μας απασχολούν.
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, επαγρυπνεί και δεσμεύεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πηγών ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας, ούτως ώστε να απαλλαγεί από κάθε υποψία υγειονομικού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: