Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Επίδειξη ευθύνης /// Καταψήφισαν τη συμφωνία που ψήφισαν !

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά" και τη χώρα από την κρίση αποτύπωσαν οι χθεσινές εξελίξεις με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή. Με τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) να μεταμορφώνονται σε Ιανό και να ανταγωνίζονται σε αντιπολιτευτικές κορώνες, κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία σεβάστηκαν πλήρως την ευθύνη που έχουν αναλάβει έναντι των πολιτών αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. 
"Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όλους τους υποψηφίους... Δεν νοείται στήριξη α λα καρτ" ήταν το σχόλιο πηγών προσκείμενων στον Αλ. Τσίπρα για την παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη και την άρνηση του Στ. Παναγούλη να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η στάση του Π. Καμμένου στην περίπτωση του Ν. Νικολόπουλου.





Καταψήφισαν τη συμφωνία που ψήφισαν !

Ένα μέρος των εφαρμοστικών νόμων που επικυρώνουν την ψηφισμένη, με ευρεία πλειοψηφία από την προηγούμενη Βουλή, συμφωνία της χώρας με τους θεσμούς, πέρασε χθες από τη Βουλή με πλειοψηφία 153 εδρών
Το όχι του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Ν. Νικολόπουλου και η απουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη κόντυναν τον πήχη. Νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του ο βουλευτής Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ασφαλώς τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, όταν μάλιστα η κυβερνητική πλειοψηφία έχει κάλυψη μόλις τριών βουλευτών
Όμως η κυβέρνηση αυτή, που ανέλαβε να σηκώσει το βάρος επιβίωσης της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει αναλαμβάνοντας τις εθνικές υποχρεώσεις της και το έργο ανασυγκρότησης της χώρας. 
Αυτό το έργο αναλαμβάνουν ήδη, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, οι πρωταγωνιστές της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγής.

Δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη η στάση της αντιπολίτευσης, και ειδικά των πρώην συνεταίρων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Χρέωναν στην κυβέρνηση χαρακτηρισμούς όπως "αναλγησία" και "αριστερός νεοφιλελευθερισμός" λες και έπεσαν χθες με αλεξίπτωτο στη χώρα. 
Αποκαλύπτουν έτσι την ανευθυνότητά τους. 
Πώς είναι δυνατόν δύο κόμματα που υπερψήφισαν τη συμφωνία με τους θεσμούς να αρνούνται συστηματικά να ψηφίσουν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που είναι απαραίτητοι για την υλοποίησή της;
Και όμως συνέβη. Και δεν συνέβη μόνον από αντιπολιτευτική συνήθεια. 
Είναι βέβαιο πως και τα δύο κόμματα δέχτηκαν σοβαρές πιέσεις από τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές τους για να γκαζώσουν την επιχείρηση "ρίξτε την κυβέρνηση τώρα" πριν αυτή ισχυροποιηθεί.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν αγωνίζονται για να ρίξουν τον Τσίπρα και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, διότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. 
Ουσιαστικά αγωνίζονται για να μπουν στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι για να προστατέψουν εγχώρια συμφέροντα που θίγονται από την επάνοδο της δημοκρατίας και στο επιχειρείν.
Η στάση τους αυτή είναι τυφλή, καθώς ο κόσμος που τους ακολουθεί, και ειδικά ο κόσμος της οικονομίας που συνεχίζει να στηρίζει τη Ν.Δ., έχει ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι παιχνίδι παίζεται και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί η ηγεσία του κόμματος. 
Ήδη οι συγγενείς ομάδες κομμάτων στην Ευρώπη είναι εξοργισμένες. 
Η κυβέρνηση Τσίπρα με εντολή του λαού ήρθε και με εντολή το λαού θα κυβερνήσει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριε προβοκάτορα,
Με αυτή την ανάρτηση ξεπέρασες όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Δεν θα μακρυγορήσω αλλά απλώς θα πώ ότι το επιχείρημα "γνώριζαν ότι έπρεπε να ψηφίζουν όλους τους νόμους του 3ου μνημονίου" ξεπερνάει τον παραλογισμό λες και οι προεκλογικές διακηρύξεις είναι νόμοι σαφείς, λες και οι προεκλογικές διακηρύξεις, ειδικά του κ. Τσίπρα πρέπει κανείς να τις παίρνει στα σοβαρά.
Όμως ας δεχθώ χάριν συντομίας ότι πρέπει οι βουλευτές να συμφωνούν και στις προεκλογικές διακηρύξεις αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις που κάνει η κυβέρνηση για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Να συμφωνήσω λοιπόν και να παραθέσω ένα απόσπασμα από τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Άκουσέ το εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=ReIcRE68r7g).
Και μην μας λες ότι ο ελληνικός λαός και οι βουλευτές εξέλεξαν και εκλέχτηκαν με σημαία το "Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη". Γιατί ούτε ένας στους 5 δεν θα μπορέσι να αυτοπροστατευτεί. Διάβασε εδώ για να μάθεις γιατί.
http://dikaex.blogspot.gr/2015/11/blog-post_17.html

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Καλημέρα κύριε ή κυρία.
Βάζεις 2 θέματα:
1.τη στάση των βουλευτών στη βουλή και
2.την προστασία της πρώτης κατοικίας
Απαντάω, όσο μπορώ πιο σύντομα:
1.Οι βουλευτές ενός κόμματος της Αριστεράς, στηρίζουν το κόμμα τους ή παραιτούνται, αφήνοντας την έδρα στο κόμμα τους.
(Πέρα από δεοντολογίες και το ότι εκλέχτηκαν με λίστα, είναι προσωπική άποψη, που κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να η δεχτεί)
2.Πιστεύω ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας, γι' αυτούς που πρέπει, θα διασφαλιστεί απ' αυτή την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι καταλαβαίνεις το "γι' αυτούς που πρέπει" και δεν θα επεκταθώ. Γιατί προστασία χρειάζονται οι αδύναμοι κι όχι κάποιοι, που άφησαν το δάνειό τους να "κοκκινήσει", με εισόδημα πάνω από 36.000 ευρώ.

Οι παραπομπές σου
α.Το ανυπόγραφο άρθρο, από το site του Χατζηνικολάου, δεν με πείθει
β.Το βίντεο (μήπως είσαι Συριζαίος;;;) λέει την πάσα αλήθεια και είναι και αυτό που υλοποιείται.

Υ: επειδή αυτό το blog, αν και με ψευδώνυμο, είναι σαφώς προσανατολισμένο πολιτικά, καλό θα ήταν, να γίνεται το ίδιο και από τους σχολιαστές.