Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Καλό σου ταξίδι, Γιώργο... "Εφυγε" ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

προβοκατορας: μια -κυριολεκτικά- εμπνευσμένη και διορατική πέννα, ο δημοσιογράφος της αριστεράς, Γιώργος Ανανδρανιστάκης, τα κείμενα του οποίου αναδημοσιεύαμε και σ' αυτό το blog σχεδόν καθημερινά, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σήμερα Κυριακή, στις 6.30 το πρωί, στα 48 του χρόνια... Καλό σου ταξίδι, Γιώργο... Διαβάστε από το "Κόκκινο" και την ΑΥΓΗ:
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: 
«Έφυγε» ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, ο δικός μας Γιώργος… 
Τελικά το «θαύμα» δεν έγινε…


Το σοβαρότατο εγκεφαλικό που έπληξε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη την Τρίτη, του στέρησε τη ζωή. 
Ο Γιώργος έφυγε από κοντά μας στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία μόλις 48 ετών. 
Οδυνηρή απώλεια για το «Κόκκινο», ιδίως για όσους, γνωρίζοντάς τον και προσωπικά, εκτίμησαν την καλοσυνάτη του συμπεριφορά και το αστείρευτο χιούμορ, με το οποίο αντιμετώπιζε κάθε κατάσταση. 
Παραγωγός στο «Κόκκινο», του οποίου διετέλεσε και διευθυντής, αρθρογράφος – επί χρόνια- στην «Αυγή», πατέρας ενός μικρού παιδιού, δραστήριος, ικανότατος… 
Ο Γιώργος, εκτός των άλλων, υπήρξε και «πρωτεργάτης» του πανελλαδικού δικτύου του σταθμού.
Ο Γιώργος «κερνά» άθελά του την πίκρα της αβάστακτης απώλειας σε αφάνταστα μεγάλο αριθμό ανθρώπων: 
Συγγενείς, φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, συναδέλφους. Ειδικά για τους συνάδελφους στο «Κόκκινο», η αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας μοιάζει αδιανόητη. 
Όσοι έφθαναν κατά τις πρωινές ώρες στον 3ο όροφο των γραφείων του σταθμού και έβλεπαν τον Γιώργο να προετοιμάζει την εκπομπή του, ήξεραν ότι μια τους «καλημέρα» θα δεν επέσυρε- σχεδόν ποτέ- την απλή μονολεκτική ανταπόδοση. 
Ο Γιώργος ήταν εκεί για να επικοινωνεί, να σχολιάζει, να «ανοίγει» συζητήσεις, να καλαμπουρίζει, να σαρκάζει αλλά και να δέχεται «πειράγματα», να απολαμβάνει τις απόψεις, αλλά και τις διαφωνίες των συνομιλητών του. 
Η ζωντάνια και η ευρηματικότητά του ήταν «σήματα κατατεθέντα» για το σταθμό, τις ώρες που ο Γιώργος βρισκόταν, εδώ.

Όλοι στο «Κόκκινο» εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μάρσα και σε όλους τους συγγενείς του Γιώργου. 
Δύσκολο να αποδεχθείς αυτό που έχει συμβεί.
Δύσκολο ακόμη και να κοιτάς ακόμη το άδειο γραφείο του 3ου ορόφου στο «Κόκκινο». 
Δύσκολο να καταφέρεις να γεμίσεις το ψυχικό κενό που νιώθεις με τις τόσες ζωντανές μνήμες, που – ανάθεμά τες- είναι τόσο ζωντανές, ώστε αναρωτιέσαι αν δικαιούσαι να τις λες «μνήμες»…

Η ΑΥΓΗ: 
Καλό ταξίδι, Γιώργο...
Η Αυγή θρηνεί το χαμό ενός από τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους. 
Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, ο συνάδελφος ο καλός μας φίλος έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας, την Κυριακή στις 6.30 το πρωί. 
Η ρήξη ανευρύσματος που υπέστη την Τρίτη του στέρησε τη ζωή στα 48 του μόλις χρόνια.
Από την Αυγή ξεκίνησε ο Γιώργος τη δημοσιογραφία το 1993 ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στην "Εποχή". 
Για χρόνια οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας μας, αλλά και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εραζομένων της στην ΕΣΗΕΑ, μας εξέπληττε πάντα με τις γνώσεις και το διαβολικό του χιούμορ.
Ήρεμη δύναμη ο Γιώργος. 
Η έμφυτη ευγένεια, η γενναιοδωρία, το πολιτικό κριτήριο και η κριτική του, πάντα καλοπροαίρετη, ο αυτοσαρκασμός του, τον έκαναν από την πρώτη στιγμή πολύτιμο συνομιλητή για τα τρέχοντα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, για τις αγωνίες της Αριστεράς, για τα σοβαρά και τα ανάλαφρα της ζωής.
Όλα αυτά τον έκαναν αναντικατάστατο ανάμεσα μας. Παντογνώστη τον λέγαμε, ζητούσαμε τη γνώμη του, καταφεύγαμε στο χιούμορ του. 
Κι από το 2008, οπότε μετακόμισε στον 105,5 στο Κόκκινο, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του σταθμού και στη συνέχεια ως παραγωγός του, μας έλειπε στη δημοσιογραφική καθημερινότητα, όμως δεν έλειψε ποτέ από την Αυγή. 
Παρέμεινε αρθρογράφος της εφημερίδας μέσα από την καθημερινή δημοφιλέστατη στήλη "Εκλογομαγειρέματα" όπως ονομαζόταν το πρώτο διάστημα, "Στον αφρό" όπως παρέμεινε μέχρι πριν δύο μήνες.
Παρέμεινε μέλος του Δ.Σ της εφημερίδας μέχρι το τέλος του, παραμένει πάντα στη μνήμη και τις καρδιές μας.
Η Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην αγαπημένη σύντροφο του Μάρσια και τον μικρό τους Στέλιο, στην κυρία Παναγιώτα που έχασε τον μονάκριβο γιο της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι....