Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τώρα είμαστε πάτσι;

Γράφει ο γνωστός φρουρός του MEGA Δημήτρης Καμπουράκης στο protagon: «Ο αριστοτέχνης της πόλωσης, ο ρήτορας του διχαστικού λόγου, ο θεωρητικός της κοινωνικής επιθετικότητας, σκάει μύτη από τη γωνιά του Προεδρικού φορώντας τη μουτσούνα τού ήπιου συναινετικού εθνάρχη. Τύφλα να ‘χει ο Οβίδιος»Είναι η γνωστή MEGA, ΔΟΛ, ΝΔ, Φώφη, Ρυάκι άποψη, με την οποία μας πιπιλίζουν το κεφάλι όλοι οι συστημικοί υπηρέτες της «κοινής λογικής» τις τελευταίες ημέρες.
Έχω δύο απλά ερωτήματα:




Πρώτον, η πολιτική είναι μία υπόθεση πατσίσματος, ισοφάρισης; 
Δηλαδή «δεν ψήφισε ο Τσίπρας τίποτα δικό μας, δεν ψηφίζουμε κι εμείς τίποτα δικό του»; 
Αν ναι, ok, ισοφάρισαν. 
Ζήτω !
Σημασία δεν έχει σε τι δεν συναινεί κανείς;
Ο Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, δεν συναίνεσε στο γρήγορο θάνατο μιας χώρας, ελπίζοντας ότι με σκληρή διαπραγμάτευση οι εντολείς του θανάτου θα υποχωρούσαν. 
Πήρε την εξουσία, διραγματεύτηκε σε οριακό σημείο, δεν το πέτυχε. 
Οι σημερινοί επαναστάτες της Φώφης σε τι δεν συναινούν; 
Στην πολιτική που εφάρμοζαν πέντε χρόνια; 
Τόση υποκρισία;

Δεύτερον, ποιος ειναι ο Οβίδιος; 
Ποιος περισσότερο, από εκείνους που ψήφισαν με την ουρά στα σκέλια όλα τα μέτρα τον Αύγουστο για να μην τους κάνουν ντα οι ευρωπαίοι εντολείς τους και τώρα αρνούνται να τα ψηφίσουν ένα ένα ξεχωριστά; 
Πόσο πιο αριβίστας μπορεί να είναι κανείς;

Ευχαρίστως να μιλήσουμε για τις αλλαγές που υπέστη ο Τσίπρας.
Ευχαρίστως να μιλήσουμε για την ανώμαλη -για εκείνον και για εμάς- προσγείωση που υπέστη ένας πολιτικός που άλλα ήθελε και άλλα μπορεί.
Όχι όμως και να βγαίνουν τα πολιτικά και δημοσιογραφικά βαμπίρ να το παίζουν τιμητές. Ας βάλουν καλύτερα ένα DVD από το παρελθόν και ας το ξαναδούν παριστάνοντας μετά (γνωστή τους τέχνη κόσκινο) ότι δεν το είδαν.

του Νίκου Μωραΐτη altsantiri.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: