Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ενας στους τέσσερις οπαδούς του ΚΚΕ διαφωνεί με την πολιτική του !

π: ...και δεν το λέμε εμείς ...προβοκατόρικα, αλλά το αναδημοσιεύει -χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό !- και χωρίς καν να βάζει, ένα ...ερωτηματικό στον τίτλο !!, το Βαθύ Κόκκινο: Σύμφωνα με άρθρο στην "Εφημερίδα των Συντακτών" που υπογράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος εσωκομματικό σημείωμα, αυστηρά περιφρουρημένο, «κατεβαίνει» αυτό το διάστημα μέχρι το επίπεδο των Τομεακών (πρώην νομαρχιακών) Επιτροπών του ΚΚΕ. Το σημείωμα




αυτό αποτελεί αδημοσίευτο μέρος της πρόσφατης απόφασης της Κ.Ε. του κόμματος «για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσης» και αφορά μια σειρά διαπιστώσεις ιδιαίτερα ανησυχητικές για τη σχέση του ΚΚΕ με τους οπαδούς τους.



Τα σημαντικότερα σημεία αυτού του εσωκομματικού σημειώματος είναι ουσιαστικά δύο:

➥ Το πρώτο αφορά τη διαπίστωση της Κ.Ε. ότι 
το 25% με 30% των οπαδών του ΚΚΕ διαφωνούν με την πολιτική του.

➥ Το δεύτερο αναφέρεται στη μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων που είχε το ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, με αποτέλεσμα η εκλογική του δύναμη να περιοριστεί σχεδόν στο μισό.

Πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γ. Π., η Κ.Ε.του ΚΚΕ εκτιμά σ' αυτό το εσωκομματικό σημείωμα ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ψηφοφόρων έχει χαθεί οριστικά για το ΚΚΕ και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος επανέκαμψε σε αυτό εκλογικά.

Εντύπωση προκαλεί η κατακλείδα του κειμένου που αναφέρει: 
"Πρέπει ακόμη να επισημανθεί ότι είναι τόσο αυστηρή η περιφρούρηση αυτού του κειμένου που στα στελέχη τα οποία καλούνται να το διαβάσουν απαγορεύεται να κρατούν σημειώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: