Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

HOT DOCί: Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί – Η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ

Το HOT DOC στο τεύχος 88 που κυκλοφορεί, αποκαλύπτει μια υπόθεση που απασχόλησε πολύ τον Τύπο στα τέλη Νοεμβρίου του 2013. Λαθρεμπόριο χρυσού, εκβιασμοί, εμπλοκή της Εκκλησίας και στελεχών του ΣΔΟΕ, συνθέτουν το παζλ μιας περίπτωσης διαφθοράς που εντυπωσιάζειΗ ιστορία μοιάζει μ’ ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Μια 36χρονη επιχειρηματίας μπήκε στην αγορά χρυσού μετά την κρίση και εκβιάστηκε από στέλεχος του ΣΔΟΕ προκειμένου να της επιτρέψει κατασχεμένο χρυσό και να της παράσχει ασυλία από μελλοντικούς ελέγχους. Διαβάστε πώς




ενδιάμεσοι στον εκβιασμό είναι γνωστοί δικηγόροι ενώ εμπλέκεται ένας αξιωματικός της Αστυνομίας και άτομα με πολιτικές διασυνδέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αποδεικνύει την ύπαρξης μιας άλλης διάστασης στην υπόθεση, την οποία όμως δεν ακουμπά η εισαγγελική και αστυνομική έρευνα. Πώς φαίνεται να συνδέεται η Εκκλησία σε κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού αλλά και ηγετικό στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC:

Πορίσματα φωτιά για «Αλεξανδρούπολη» και «Σωτηρία»: 
Έργα πολλών εκατομμύριων με δεκάδες κακοτεχνίες και ελλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση τους πολλών ετών. Πρόκειται για νεόδμητα δημόσια νοσοκομεία σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Το ρόλο του μαέστρου σε όλο αυτό είχαν στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) τα οποία κάθισαν στο σκαμνί μετά από έρευνες επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που αποκάλυψαν ότι το πάρτι κρατούσε πολλά χρόνια.

Πώς «ξεμπρίζωσαν» τα συστήματα εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων: 
Όνειρο απατηλό μοιάζει η συλλογή εσόδων από την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με το πιο συντηρητικό σενάριο διαφυγόντων εσόδων από τα δημόσια ταμεία να υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ από το ΥΠΟΙΚ. Συστήματα που «πειράζονται» και στοιχεία που δεν αξιοποιούνται από την Γ.Γ.Π.Σ..

Γιατί καίγεται η «ηλιακή επανάσταση» στη χώρα του ήλιου: 
Το HOT DOC αποκαλύπτει πώς η χώρα του ήλιου παραμένει δέσμια στα συμφέροντα, τις ιδεοληψίες και τη βλακεία… Γιατί η Ελλάδα υπονόμευσε την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των αρχόντων και έφτιαξε μια παράλογη διάταξη.

Λόφος Φιλοπάππου: 
Ένας αρχαιολογικός χώρος στολίδι μένει χωρίς φύλαξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διαβάστε πως μια απόφαση του ΣτΕ ακύρωσε υπουργική διάταξη για την απαγόρευση της νυχτερινής επίσκεψης στο χώρο. Αρχαιολόγοι εκφράζουν το φόβο για πιθανό αποχαρακτηρισμό του χώρου ως αρχαιολογικού.

Το «come back» του Ερντογάν: 
Στο διεθνές του θέμα, το περιοδικό αναλύει τις εκλογές στη γειτονική Τουρκία. Δημοσκοπήσεις ήθελαν τον «Σουλτάνο» στριμωγμένο ενώ αναλυτές έβλεπαν επανάληψη αποτελέσματος των εκλογών του Ιουνίου στις οποίες η είσοδος του HDP στη Βουλή είχε αφαιρέσει από το κυβερνών AKP την πλειοψηφία.

Τα παιδιά – «φαντάσματα» της Κίνας: 
Τα απαγορευμένα δεύτερα παιδιά των κινεζικών οικογενειών που έσπαγαν τον περιορισμό του ενός παιδιού έπειτα από τρεισήμιση δεκαετίες, αποκτούν ξανά λόγο ύπαρξης. Διαβάστε πώς τα παιδιά ζούσαν σαν φαντάσματα και πώς εκατομμύρια γυναίκες υπέστησαν αναγκαστικές εκτρώσεις και στειρώσεις τη στιγμή που η «αστυνομία γεννήσεων» τα έπαιρνε.

Η ρατσιστική βία θεριεύει στα γήπεδα: 
Η επίθεση σε μαύρους οπαδούς μπροστά στα μάτια των ανθρώπων της UEFA ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί οι ποδοσφαιρικές αρχές συνεχίζουν να «χαϊδεύουν» τα αυτιά στους οπαδούς.

Συνέντευξη με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη: 
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: