Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Τραβάμε μπροστά /// Αν δεν αλλάξουν, θα βουλιάξουν...

Το 2016 αφετηρία για έξοδο από την κρίση και ολική επαναφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη, δηλώνουν Αλ. Τσίπρας και Γ. Σταθάκης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Πρόσω ολοταχώς για να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατόν από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης, κερδίζοντας ξανά τη θέση της στην Ε.Ε., κινείται η κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε τη στρατηγική της κυβέρνησης, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (ολόκληρη η ομιλία εδω), με την αραβική παροιμία "Τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι κινείται μπροστά"
Τα "ουρλιαχτά" έχουν τη θέση της καταστροφολογίας που αναπτύσσεται από το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα και της σεναριολογίας περί οικουμενικών κυβερνήσεων που τροφοδοτείται από ξεθωριασμένες πολιτικές δυνάμεις. 
Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο με συντριβή του κόστους εργασίας, όπως προέβλεπαν τα πρώτα δύο Μνημόνια,





τόνισε ο Γ. Σταθάκης στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και διευκρίνισε: 
"Θα ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, η φορολογία της και οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι στον μέσο όρο της Ε.Ε.".


Αν δεν αλλάξουν, θα βουλιάξουν...

Εδώ και δέκα μέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να βγει από τη δίνη μιας μεγάλης κρίσης, έτσι όπως φούντωσε από το φιάσκο της διαδικασίας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Έχοντας συνηθίσει το ασυνήθιστο κωμικοτραγικό περιστατικό, ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε το πολιτικό κενό που μένει όταν ένα κόμμα με τεράστια κυβερνητική θητεία και εμπειρία καταφεύγει στο "όχι σε όλα", έχοντας μάλιστα υπερψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, χωρίς να μπορεί να αντιπροτείνει απολύτως τίποτα σε κρίσιμης σημασίας, εθνικού χαρακτήρα θέματα.
Χθες μάλιστα, στην έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, η Ν.Δ. την κοπάνησε αγκαζέ με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου !

Το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα που συγκυβέρνησαν την τελευταία πενταετία, και ειδικά η Ν.Δ., δεν μπορούν να αντιληφθούν ακόμα ότι, αν δεν αλλάξουν, θα βουλιάξουν.
Το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ είναι νωπό.
Από μια άποψη είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς πως 10 μέρες μετά το διαδικαστικό φιάσκο ακόμα εκεί στην ΚΕΦΕ δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν, να αναθέσουν και να ολοκληρώσουν την εκλογική διαδικασία, σε σημείο που πολλοί να θεωρούν πως όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία.
Πως δηλαδή υπάρχει σχέδιο να ματαιωθεί η εκλογή με ανοιχτή ψηφοφορία και η παράταξη να οδηγηθεί σε συνέδριο από το οποίο θα προκύψει ο νέος ηγέτης, αλλά και η φυσιογνωμία του κόμματος.

Τα σενάρια αυτά δείχνουν να έχουν βάση, καθώς η εκλογική διαδικασία, όπως έχει εξελιχθεί, ενισχύει τους φόβους πως, όποιος και αν επικρατήσει, δεν θα παραλάβει την "όλη Ν.Δ.".
Ίσως για κάποιους αυτός να είναι ο στόχος.
Να απαλλαγούν δηλαδή από κάποια βαρίδια που έφερε ο Σαμαράς.
Όπως και να έχει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να σοβαρευτεί και να σχεδιάσει την πολιτική ανάκαμψή του μέσα από την επεξεργασία συγκεκριμένων και συγκροτημένων θέσεων.
Έχουμε φτάσει σε σημείο αυτοακύρωσής τους.
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει θέσεις και σήμερα τα ίδια κόμματα καταφεύγουν σε στείρα αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις και τεκμηρίωση.
Να παρακαλάνε λοιπόν να είναι καλά ο Τσίπρας και να αντέξει τις δυσκολίες, γιατί η αντιπολίτευση ουσιαστικά απουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: