Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πολάκης και τα γατάκια

του Κώστα Βαξεβάνη
Η αλήθεια είναι πως ο Παύλος Πολάκης δεν μοιάζει για υπουργός. Δεν έχει ρε παιδί μου αυτή την όψη που μπορεί να εμπνεύσει τον άλλο, και κυρίως το δημοσιογράφο. Δεν είναι μόνο η γραβάτα και το κουστούμι που δεν έχει, αλλά είναι και η κοψιά. Αυστηρός, με ύφος παλιάς κοπής, χωρίς ένα βλέμα υπόσχεσης πως μπορεί να μοιράσεις κάτι μαζί του και κυρίως κάτω από το τραπέζι. Καλά έκανε ο δημοσιογράφος και του είπε στη συνέντευξη Τύπου «αυτά στην Κρήτη όχι εδώ». Διότι εδώ, φαντάζομαι εννοούσε οδημοσιογράφος, οι υπουργοί είναι αλλιώς με τους δημοσιογράφους. Δεν αγριοκοιτάνε. Δεν αμφισβητούν. 
Και κυρίως οι υπουργοί δεν αποκαλύπτουν πορίσματα και σκάνδαλα άλλων υπουργών
Σέβονται τους άγραφους κανόνες που θέλουν πληθυντικούς υποκρισίας και γέλια οικειότητας στο μοίρασμα την εξουσίας.

Όχι, ο Πολάκης όπως και ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός, δεν μοιάζουν ούτε με τον Άκη, ούτε με τον Αβραμόπουλο, ούτε με τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Ανδρέα Λοβέρδο
Δεν μοιάζουν με τους προκατόχους τους. Δεν έχουν καν τις απαραίτητες σχέσεις με κανάλια, φαρμακευτικές, μεγαλογιατρούς και κυρίως μεγαλοδημοσιογράφους. 

Κατ αρχήν έκαναν το μοιραίο λάθος να καλέσουν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους, πράγματα δηλαδή τα οποία έχουν ξεχαστεί εδώ και χρόνια
Και η συνέντευξη Τύπου και η ενημέρωση. 
Κανονικά έπρεπε να διοργανώσουν ένα meeting με πολλά καλούδια και χαριεντισμούς στους δημοσιογράφους.
Το δεύτερο μοιραίο λάθος είναι πως προσπάθησαν να πουν στους δημοσιογράφους, πως τα Μέσα Ενημέρωσής στα οποία δουλεύουν και ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς, τα παίρνουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαφημίζουν ανύπαρκτα πράγματα, όπως λέει το πόρισμα που προσπάθησαν να παρουσιάσουν. 
Πως επί χρόνια υπήρχε ένα μαγαζάκι που πουλούσε τρόμο και αρρώστια, ιούς των πτηνών, ιούς των χείρων, ιούς του Νείλου, μαλάριες, φυματιώσεις από τις οποίες έπρεπε να προστατευτούμε με την κατάλληλη διαφήμιση. 
Από τα κανάλια και τις εφημερίδες φυσικά. 
Και την διαφήμιση αυτή αναλάμβανε η κυρία Στουρνάρα αρκετές φορές με την εταιρεία της.

Προσπάθησαν να πουν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια αμαρτία, ένα πάρτυ εκατομμυρίων, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας, τα οποία πάνε σε συγκεκριμένες τσέπες.
Όταν προσπάθησαν να πουν όλα αυτά που θεωρητικά ενδιαφέρουν και τον δημοσιογράφο και το κοινό του, ένας δημοσιογράφος με ύφος καρδιναλίου της διαπλοκής (δεν ξέρω ποιος είναι αλλιώς θα έγραφα το όνομά του) ζήτησε από τον Υπουργό Ξανθό «να μαζέψει το μαντρόσκυλο», δηλαδή τον Πολάκη.
Όπως εξήγησε αργότερα ο δημοσιογράφος ο «σεβασμός κερδίζεται»
Και όπως φαντάζομαι εννοούσε ο δημοσιογράφος χωρίς να το πει, ο κρητικός με την άγρια κοψιά και τη πρωτοφανή ευθύτητα, δεν ενέπνεε το σεβασμό όπως ο Άκης, ο Λοβέρδος, ο Αβραμόπουλος ίσως και ο Βενιζέλος.

Το βράδυ στα δελτία ειδήσεων, έπαιξε ο καυγάς του δημοσιογράφου με τον κακό υπουργό Πολάκη και φυσικά όχι πως η κυρία Στουρνάρα πήρε 1,6 εκατομμύρια ευρώ για εκστρατεία κατά του καρκίνου ο οποίος δεν είναι κολλητικό νόσημα ώστε να κάνει τέτοια εκστρατεία το ΚΕΕΛΠΝΟ
Κανένας δεν έμαθε ποιοί άλλοι πήραν, πώς πήραν και κυρίως ότι πήραν χωρίς μάλλον να έχει υπάρξει ούτε διαφήμιση.

Όλα αυτά που περιείχε το πόρισμα μπορείτε να τα διαβάσετε στο HOT DOC που κυκλοφορεί
Απ ό,τι άκουσα μάλιστα υπήρξαν δημοσιογράφοι που διαμαρτυρήθηκαν στους υπουργούς γιατί το περιοδικό έβγαλε το πόρισμα. 
Η απάντηση είναι πως γιατί αυτό είναι η δουλειά μας. 
Και για να κάνω και εγώ με τη σειρά μου την ερώτηση «δηλαδή αν το είχαν οι ίδιοι και όχι το HOT DOC θα το έβγαζαν;»
Όχι δεν θα το έβγαζαν. 
Όπως δεν έβγαλαν κανένα σκάνδαλο για τον τομέα της Υγείας
Δεν εννοώ το φακελάκι αλλά τον εκμαυλισμό με το χορό των εκατομμυρίων από τις φαρμακευτικές που ελέγχουν τα πάντα, τα σκάνδαλα με τα αναλώσιμα τα οποία προμηθεύονταν τα νοσοκομεία για να πάρουν κάποιοι μίζα, τα σκάνδαλα με τα εμβόλια και τη νόσο των χοίρων, με το μοριακό έλεγχο του αίματος, το μεγάλο σκάνδαλο λειτουργίας του ΕΟΦ, και βέβαια τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο έπαιρναν διαφήμιση με αντάλλαγμα να σκορπάν τρόμο πως κινδυνεύουμε ώστε να φαίνεται αναγκαία και η διαφήμιση και το σκόρπισμα των εκατομμυρίων.

Το 2013, ο Εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, τα βρόντηξε από επικεφαλής της Αρχής για τον Έλεγχο των Δημοσίων Συμβάσεων όταν ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας του έκοψε μισθούς και οδοιπορικά. 
Λίγο πριν ο Βασίλης Φλωρίδης είχε απορρίψει ως παράνομη μια σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούσε προμήθειες για την προστασία από τον ιό του Νείλου. 
Ο κακόμοιρος ο Εισαγγελέας αγνοούσε πως είχε θίξει τα ιερά και τα όσια της διαπλοκής που ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο βεβαίως έπαιρνε δουλειές η κυρία Στουρνάρα.
Όλοι αυτοί οι βρυχηθμοί κάποιων δημοσιογράφων οι οποίοι κατάφεραν τελικώς να μην παίξει πουθενά το θέμα «σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ», δεν υπήρξαν γιατί έγιναν θηρία από τη συμπεριφορά των ασυνήθιστων υπουργών. 
Στην πραγματικότητα είναι γατάκια. 
Γατάκια της διαπλοκής που πρέπει να δείξουν θηρία σε αυτούς που προστατεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: