Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Έφοδος για δύο δισεκατομμύρια /// Ενημέρωση... νέου Τύπου

Στην Αθήνα τον Ιανουάριο ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας
Έσοδα από κατασχέσεις και πρόστιμα, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οικονομικών παραγόντων μπορεί να ξεπεράσουν και τα 2 δισ. ευρώ, αναμένεται να αποφέρει η αξιοποίηση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε τέσσερις ελβετικές τράπεζες, η οποία έγινε γνωστή ως "λίστα Μπόργκιανς" από το όνομα του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας που την παρέδωσε στις ελληνικές αρχές. Οι διαδικασίες αξιοποίησης της λίστας επιταχύνονται μετά την έφοδο του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS (μίας από τις τέσσερις τράπεζες) στην Αθήνα και την ταυτοποίηση στοιχείων για 200 μεγαλοκαταθέτες με λογαριασμούς από 1,5 έως 12 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν από τις αρχές σημειώματα προς τους συνολικά 10.000 ενδιαφερόμενους που υπάρχουν στη λίσταώστε να τακτοποιήσουν την υπόθεσή τους, ενώ εντός του Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα και ο Βάλτερ Μπόργκιανς.

Ενημέρωση... νέου Τύπου

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών αναζητούν παγίως μόνο, ή κυρίως, ειδήσεις οι οποίες μπορούν να πλήξουν την κυβέρνηση
Και το κάνουν χωρίς να προσέχουν ούτε καν να τηρούν τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 
Ας τα δούμε συγκεκριμένα.

Χθες στο δελτίο του Mega ξεκίνησαν με το "σκάνδαλο" των αμοιβών αποσπασμένων και μετακλητών συμβούλων στα υπουργεία
Ανατρίχιασαν δημοσιογράφοι, μαζί η Όλγα και Γιάννης, από το γεγονός ότι όσοι αποσπαστούν ως σύμβουλοι σε υπουργούς πηδούν μισθολογικά κλιμάκια μέχρι να συμπληρωθεί ένας μισθός που φαίνεται σημαντικός, αλλά δεν μαθαίνουμε πως δεν αφορά το νούμερο που μας ανακοινώνουν, μιας και πρόκειται για μεικτές αμοιβές.
Πώς ένας υψηλόβαθμος επιστήμονας στον ιδιωτικό τομέα θα εγκαταλείψει τη θέση του αν δεν του καλύπτουν στοιχειωδώς τη μισθολογική ισορροπία; 
Δεν μας ενημερώνουν επίσης ότι οι θέσεις αυτές δεν είναι μόνιμες και ότι, αν αποχωρήσει ο υπουργός που τους επέλεξε και ο καινούργιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί τους, αυτοί επιστρέφουν στη θέσεις που είχαν πριν μετακινηθούν, και μάλιστα όσοι προέρχονται από τον δημόσιο τομέα με τον μισθό που είχαν τότε.

Πάμε τώρα στην περίπτωση του καστανά από τη Θεσσαλονίκη
Αφού μας συγκίνησαν για τον βιοπαλαιστή που συνελήφθη από τους άκαρδους αστυνομικούς επειδή δεν είχε άδεια, μας άφησαν με το ερώτημα, το οποίο δεν υπέβαλε κανείς! 
Γιατί ο συγκεκριμένος βιοπαλαιστής δεν έκανε ό,τι και οι άλλοι καστανάδες βιοπαλαιστές, δηλαδή να υποβάλει αίτηση για άδεια; 
Διότι όλοι όσοι πωλούν προϊόντα τροφής πρέπει να ελέγχονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. 
Επίσης κανείς δεν φρόντισε να ρωτήσει τι επάγγελμα έκανε πριν ο καστανάς της υπόθεσής μας. Διότι, όπως δήλωσε ο ίδιος, χρωστάει στο ΤΕΒΕ 56.000, στην αστυνομία από πρόστιμα 70.000 (!) και στη δημοτική αστυνομία 26.000 ευρώ. 
Κάτι δεν πάει καλά, αλλά ποιος νοιάζεται;

Ας ολοκληρώσουμε με τα κόκκινα δάνεια, τα οποία, όπως μας είπαν, όλα θα παραχωρηθούν στα κοράκια, αν δεν νομοθετηθούν οι ρυθμίσεις
Το "αν δεν νομοθετηθούν οι ρυθμίσεις" παραλείφθηκε και έφτασε στα αυτιά των τηλεθεατών το τρομοκρατικό "όλα τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια". 
Αυτά τα ολίγα, για να μη θυμηθούμε τα 32 ακίνητα του Γιώργου Σταθάκη που ήταν μονοψήφιο ποσοστό σε 32 αγροτεμάχια τα οποία αξιολογήθηκαν και ζητήθηκε ΕΝΦΙΑ με το ιλιγγιώδες ποσόν των 37 ευρώ. 
Η συνταγή είναι γνωστή. 
Λέγε λέγε, κάτι θα μείνει και, μετά, ποιος νοιάζεται για την αποκατάσταση της πραγματικότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: